Slobodan Praljak pije otrov
Facebook Printscreen
Slobodan Praljak pije otrov

Facebook Printscreen

Slobodan Praljak pije otrov, Foto: Facebook Printscreen

Pročitajte još:

 

Da podsetimo Slobodan Praljak, penzionisani general hrvatske vojske, ubio se zbog presude Tribunala za ratni zločin. On je popio cijanid, u sudnici Tribunala 29. novembra 2017.

Praljak je ostavio dva oproštajna pisma koja su pronašli istražioci Ujedinjenih nacija i koja dokazuju da je general pažljivo isplanirao samoubistvo.

 

Oba pisma napisana su 27. novembra, dva dana pre pravosnažne presude u predmetu "Herceg-Bosna".

Preporučujemo i ovo:

 

"Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim doneo sam odavno - smireno, promišljeno, samosvesno", napisao je Praljak u prvom pismu, namenjenom njegovoj porodici, a u drugom se obratio supruzi.

"Kaća, mislim da ćeš pismo „O porodici“ morati da obelodaniš da bi sprečila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd", napisao je Praljak.

Nika Pinter, njegova advokatica, poručila je da Praljak nije radio ništa pod uticajem trenutnih emocija, već da je sve, „počevši od odbrane i vlastitog života, radio vrlo precizno, odlučno i smireno“.

Komentari (1)

mira

20.04.2019 15:32

da li je stvarno popio otrov izdahnuo čisto sumnjam? možda je to bio dogovor sa da se slobodno šeta u nekoj afričkoj republici promenio indijci teti lični opis i uživa ne predaju se Hrvati baš tako lako.!!??