Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Žrtva incesta, četrnaestogodišnja devojčica iz Banjaluke ispričala je tokom svedočenja da je otac monstrum odnose pravdao seksualnim vaspitanjem ćerke, saznaje Srpskainfo.

Pročitajte još:

 

– Kćerki je govorio kako je ono što radi seksualno vaspitanje, te da se ne brine ništa – naveo je izvor iz istrage.

Posebno otežavajuća okolnost u budućem krivičnom postupku za oca monstruma, pored samog dela, u ovom slučaju je i to što je polno nasilje trajalo duži vremenski period, velika nesrazmera u godinama i zrelosti između monstruma i žrtve, teško narušeno zdravlje deteta i druge.

Deo istrage biće usmeren i na to da li je majka devojčice znala šta se dešavalo u porodičnoj kući strave i užasa.

– Prema izjavi devojčice, polno nasilje se dešavalo u vreme kada je majka sa drugim detetom bila u bolnici – objasnio je izvor.

Nakon prijave, devojčica je u razgovoru sa istražiocima takođe potvrdila sve ono što je ranije ispričala drugaricama, što je bio dovoljan signal da su strašne sumnje u teško krivično delo opravdane. Međutim, osumnjičeni otac monstrum nije uhapšen, jer je otišao van granica BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, otac je na privremenom radu u inostranstvu pa bi trebao biti uhapšen kada se vrati, ili će u protivnom za njim biti raspisana međunarodna poternica.

Podsetimo, istražioci su u ponedeljak ostali šokirani navodima iz prijave o polnom nasilju nad maloletnom devojčicom.