Vereni Heinz
Facebook printscreen
Vereni Heinz

Facebook printscreen

Vereni Heinz, Foto: Facebook printscreen

* Državljanka Austrije nastradala u Hrvatskoj

* Na 28-godišnju devojku naleteo gliser dok je ronila

* Otac besan na hrvatsko zdravstvo, kaže da je hitnoj pomoći trebala čitava večnost da dođe

Na mladu državljanku Austrije oko 16 sati naleteo je gliser. Hitna pomoć je stigla, ali dok su je vozili prema Kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci, nažalost, podlegla je povredama i preminula.

Pročitajte još:

Nastradala je 28-godišnja Vereni Heinz iz gradića Strobl kraj Salzburga koja je u Hrvatsku stigla nakon ispitnih rokova na fakultetu u Beču. Kobnog je popodneva ronila, kako se saznaje, s ocem.

Gliser je na nju naleteo na popularnoj plaži ispred hotela Malin, a njime je upravljao mladi vozač motorne sportsko-rekreativne brodice, hrvatski državljanin, a utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola.

Hrvatsku uporedio sa zemljama trećeg sveta

Njen otac Dieter Heinz ispričao je svoju verziju priče za austrijski Kronen Zeitung. Hrvatsku, odnosno hrvatsko zdravstvo, uporedio je sa zemljama trećeg sveta. Rekao je da je trebalo jako dugo da dođe hitna pomoć.

"Svi smo istrenirani instruktori, živeli smo s vodom", kaže otac kroz suze.

On je bio s nesrećnom devojkom kad je naleteo gliser. Kako kaže, vozio je velikom brzinom.

Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

"Kako je vozač promenio smer, nismo znali kuda ide. Nismo imali vremena reagovati. Brod nas je pregazio. Brod nema šta da radi 100 metara od obale", kaže otac.

I on je povredio nogu u nesreći.

"Ne možete to zamisliti. Brod nam je potrgao ronilačka odela. A onda spašavanje, to je bilo kao u zemlji trećeg sveta. Trebala je cela večnost da dođe hitna pomoć. Niko nije pričao engleski ni nemački u bolnici. Samo glavni doktor, kad mi je došao reći tužnu vest, znao je nešto engleskog", priča otac.

Telo će biti poslato u Austriju u ponedjeljak. Tamo će je kremirati.

"Naša deca zapravo su odrasla u Turskoj. Do pre deset godina tamo smo boravili celo leto. Tamo sam držao ronilačku školu", priča otac. Verena je pošla njegovim stopama, priča. Obožavala je ronjenje na dah. Za mesec dana trebalo je da ide u Indoneziju.

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!