Monah
Facebook
Monah

Facebook

Monah, Foto: Facebook

Rešenjem banjalučkog suda pritvor Ševi produžen je za još dva meseca i može trajati do 21. marta, piše Srpskainfo.

Pritvor osumnjičenom produžen je zbog toga što se za krivično delo za koje se tereti Ševo može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna. Pritvor je produžen i zbog načina izvršenja krivičnog dela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Ševo je osumnjičen da je 7. decembra prošle godine u večernjim časovima u konaku manastira Glogovac ubio oca Stefana, te pobegao u Banjaluku.

Dok je razgovarao sa monahom koji ga je ugostio sa posnom večerom, Ševo je na stolu u trpezariji uočio vrećicu s novcem od priloga vernika, ali je monah odbio da mu da novac. Ševo je izvadio nož, koji je nosio sa sobom i monaha je dva puta ubo u grudi, pri čemu mu je probio grudnu kost. Ranjenog monaha je zaključao u jednoj prostoriji, a potom je pretražio objekat i ukrao oko 1.300 maraka.

Tokom saslušanja Ševo je priznao ubistvo, tvrdeći da nije imao nameru da ubije monaha, te da je samo želeo da ga zaplaši.

Posle dva dana potrage, Ševo je lociran u motelu “Nana” gde je i uhapšen. Tokom hapšenja on se sam povredio, tako što se nožem ubo u grudni koš.

Nakon toga je bio smešen u UKC Republike Srpske.

Pročitajte još: