Zoran Zaev
Tanjug/AP
Zoran Zaev

Tanjug/AP

Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama do kojih smo došli od naših izvora u Skoplju, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ipak nije podneo ostavku.

Sputnjik prenosi da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Pročitajte još:

Zbog ovog je, navodno, u stranim ambasadama, u Skoplju, nivo pripravnosti podignut na najviši nivo.

Zaev zavapio iz Skoplja, postavio ultimatum Evropi, imaju rok do kraja nedelje ili je Makedonija u rasulu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 16.10.2019. 18:09 Očekivano. Zoran Zaev, Foto: Alo/Ana Paunković Makedonski premijer Zoran Zaev upozorio je lidere Evropske unije da će njegova vlada "biti mrtva" ukoliko Brisel ne donese odluku o početku pregovora o pristupanju Severne Makedonije sa EU.

Međutim, kako portal Alo.rs saznaje od naših izvora u Skoplju, informacije o ostavci koje je prenela italijanska agencija ANSA nisu tačne.

- Ovo je pokušaj političkog manevra Zorana Zaeva, nakon što su dalje evrointegracije Severne Makedonije zaustavljene na neodređeno vreme, iako je vlada u Skoplju ispunila sve neophodne uslove - kaže visoko obavešteni izvor iz Skoplja za Alo.rs.

Pojedini mediji nastavljaju da pišu kako su trenutno u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji, te da Zaev navodno traži raspisivanje varednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa ervropskom unijom.

Bonus video

Dragan Marković Palma i Žan Klod van Dam u klinču

 

Komentari (1)

sveznalica

18.10.2019 20:55

Kako to dA ni makedoncimA ni Srbiji nije jasno, a to i vrapci na grani vide i cvrkuću, ni Srbija niti Makedonij, a niti Crna Gora neće nikada biti primljeni u okrilje EU, zašto, zato što im netrebaju šiptari, nisu nemci budale znaju oni kakav su gAmad ti šiptari, oni im trebaju samo da ovaj deo Balkana drže pod tenzijom stalnih sukoba, dalji komentAr je izlišan