Milo Đukanović
EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović

Iz Ambasade SAD je poručeno da je ova presuda od istorijskog značaja za vladavinu prava u Crnoj Gori.

"Sud je proglasio 14 ljudi krivima za neuspeli državni udar, uključujući i dva zvaničnika ruskog GRU-a. Transparentno i otvoreno suđenje je bitan korak napred za vladavinu prava koje šalje snažnu poruku o nedopustljivosti pokušaja da se podrije demokratija", navedeno je na zvaničnom tviteru američke ambasade.

"ILI JESI ČOVEK ILI NISI" Imam Admir, fratar Ivo i paroh Željko došli u zabačeno mesto i postali najbolji prijatelji! Ne slažu se samo oko jednog! (FOTO)

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant rekao je da je presuda dvojici ruskih obaveštajnih oficira, zbog neuspelog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, još jedan primer nečuvenih pokušaja Rusije da naruši evropsku demokratiju.

"Rusija je velika zemlja i mora postojati bolji put od ovog", naveo je Hant, a na svom tviteru, prenela je Ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori.

POVREĐENO PETORO AMERIKANACA Crnogrski kamion zakucao se u hrvatski autobus kod Mostara

U slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. danas su izrečene presude optuženima među kojima su i dvojica političkih lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Oni su osuđeni na po pet godina zatvora.

HRVATSKI NADBISKUP UDARIO NA PAPU I SPC Stepinac je dovoljno činio, a mogao je još više, a to što radi Srpska pravoslavna crkva je politikanstvo

 

SRBIN KOJI U VUKOVARU UBIJAO JNA I SRBE OTVORENO PRETI Borim se protiv Srbije, a da bi ušli u EU moraće da ispune par stvari

"CRNI BROD" IM DOŠAO GLAVE! EU tužila Hrvatsku I DOBILA, evo kakva je kazna presuđena!