Zoran Vujović, glumac, Srbi
printscren youtube
Zoran Vujović, glumac, Srbi

printscren youtube

Zoran Vujović, glumac, Srbi, Foto: printscren youtube

Prava Crna Gora Marka Milačića najoštrije je osudila prostački gest Glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića, koji je danas na fejsbuku najbrutalnije izvređao srpski narod psujući mu majku srpsku. Saopštenje Prave Crne Gore prenosimo u celosti:

- Nakon službenice crnogorske ambasade u Turskoj Mirne Nikčević, u antisrpski fašistički i anticivilizacijski pir, uključila se još jedna osoba sa liste ljudi koji se finansiraju od strane poreskih obveznika, glumac i stalni član ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta, Zoran Vujović.

Mesto ubistva Zaharčenka

EPA/Alexander Ermochenko

On je na svom Fejsbuk profilu najbrutalnije izvređao srpski narod rečima: ''Shvatite, drevna srpčad, da ste poreklom iz Crne Gore, do jednoga je*enoga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka, Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posrnuli odavde, majku vam je*em otrovnu, izdajničku... Koji vaši Hramovi, majku vam je*em nenormalnu do jednoga, idioti isfrustrirani.''

Vujović se na tome ne zaustavlja, pa dodaje: ''Na šta je ličila kelija Svetog Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili, majku vam je*em velikoništavnu.''

Marko Milačić, saslušanje, Podgorica

Privatna arhiva

Marko Milačić, Podgorica, Foto: Privatna arhiva

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Srbe karakteriše i sledećim rečima: ''Neznalice'', ''Izrodi'', ''Izdajice'', ''Smećari nijedni'', ''Adolescentni''.

Zoran Vujović, glumac, Srbi

printscren youtube

Prava Crna Gora, na čijem čelu je Marko Milačić, najoštrije osuđuje ovakav izliv klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje od strane čoveka kojeg finansiraju svi građani Crne Gore, pa i Srbi kojima psuje majku i najbrutalnije vređa.

Nakon Mirne Nikčević, pa i ovog sramnog i skandaloznog istupa, jasno je da nije reč o izuzecima, već očigledno o nadovezivanju na anti-srpsku kampanju koju je pokrenuo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, sa insistiranjem na otimanju crkvene imovine.

Pročitajte još:

Prava Crna Gora poziva nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje. Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca CNP Zorana Vujovića, jer u suprotnom, ako se to ne desi, će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore.

Takođe, pozivamo čelnike CNP, državne institucije kulture, da hitno pokrene disciplinski postupak protiv glumca Vujovića, te da prekinu njegov angažman u Crnogorskom narodnom pozorištu, jer bi nakon ovakvih fašističkih ispada njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značilo da i ta institucija ima isti stav.

Milo Đukanović

Associated Press

Najzad, dok se to ne desi, dok glumac Vujović ne prekine angažman u instituciji koju finansiraju građani Crne Gore, pa i Srbi, pozivamo sve Srbe u Crnoj Gori, ali i sve civilizovane ljude koji dolaze u pozorište, da bojkotuju Crnogorsko narodno pozorište - stoji u saopštenju.