Pamela Anderson
Profimedia
Pamela Anderson

Profimedia

Pamela Anderson, Foto: Profimedia

Osnivači tog pokreta su bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis te hrvatski filozof i aktivist Srećko Horvat, s kojim blisko sarađuje, prenosi hrvatski portal Novosti.

Kao i Andersonova, DiEM25 snažno se zalaže za „Grin nju dil“ — set političkih mera koji u fokus istovremeno stavlja klimatske promene i ekonomsku nejednakost.

Ćiro Blažević

Profimedia

 

 

Govoreći o razlozima zašto je podržala pokret DiEM25, ona je kazala da joj se sviđa to što je taj pokret spreman da učini sve što je potrebno kako bi bio inkluzivan.

„To znači da uključi i ljude poput mene. Takođe volim da budem poetična, da izgovaram ono što drugi ’ne mogu‘. Ja mogu i hoću. Tako prilazim svemu što radim“, rekla je Pamela Anderson.

Glumica je nedavno putem Tvitera javno izrazila podršku hrvatskoj levo-zelenoj političkoj platformi „Možemo!“.

Ona je dodala i da je srećna što vidi da je njen politički angažman izazvao mali potres u Hrvatskoj.

Groblje

Privatna arhiva

 

 

„Možda je Hrvatskoj potreban politički potres ako želite da zaustavite hiljade hrvatskih ljudi koji odlaze iz zemlje zato što ekonomija ne funkcionše i ako želite da budete u stanju da upravljate situacijom u kojoj će za dve ili tri decenije dolaziti milioni klimatskih izbeglica“, rekla je Pamela.

„Moja poruka Hrvatskoj bila bi: Obratite pažnju na te pokrete, podržite decu koja štrajkuju, izađite iz nacionalističke prošlosti i vratite se u budućnost“, zaključila je ona.

Pamela Anderson

EPA, Neil Naill

Pamela Anderson, Foto: EPA, Neil Naill