Požar, Sarajevo
Youtube Printscreen
Požar, Sarajevo

Youtube Printscreen

Požar, Sarajevo, Foto: Youtube Printscreen

U sarajevskom naselju Čengić Vila danas oko 15 sati izbio je veliki požar u stambeno-poslovnoj zgradi, a začulo se i nekoliko jakih eksplozija.

Prema prvim informacijama nema teže povređenih, a nekoliko osoba se požalilo zbog gutanja dima.

Nevreme Antalija

Printscreen

U pitanju je stambena zgrada u čijem prizemlju se nalazi kazino i poslovni prostori, a prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio u radnji za boje i lakove.

Kasnije se proširio na ugostiteljski objekat, prostorije Udruženja demobilisanih boraca "Čengić Vila 2" i dva stana koja se nalaze iznad navedene radnje.

Pročitajte još:

Iz Operativnog centra MUP-a KS za Klix.ba su kazali da su građani prijavili eksploziju i požar i da su na lice mesta poslate ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Tampšnji mediji prenose da je puklo kao da je rat.

Fadil Dautović je u trenutku eksplozije pio kafu u obližnjem objektu, koji je takođe zahvatila vatra. On je rekao da su ga eksplozije podsetile na rat.

- Mi se skupljamo tu na kafi. Videli smo prvo dim, ali smo mislili da nije ništa. Kada je puklo, izbilo je odmah portale. Zatim je nastavilo pucati kao granate u ratu, a vatra je zatim zahvatila i našu radnju. Mi smo istrčali, a mog rođaka je zahvatila vatra i odmah je otišao u hitnu - rekao je Dautović.