Zadar
Profimedia
Zadar

Profimedia

Zadar, Foto: Profimedia

Platforma Booking.com uklonila je zadarskog ugostitelja Tomislava Gospića sa svog sajta nakon što je on odbio da u svoj smeštaj primi gej par.

Ovo je epilog homofobnog ponašanja ugostitelja koje je zaokupilo hrvatsku javnost.

Naime, kako pišu hrvatski mediji radiolog Fabiano Valjim rezervisao je apartman Identity u Zadru preko platforme Booking jer je planirao da ovaj grad poseti sa suprugom, a potom je dobio neprijatan odgovor od vlasnika apartmana: "Odbijeni ste. Ne primamo homoseksualce. Otkažite svoju rezervaciju. Tomislav Gospić" .

Brazilac je svoju konverzaciju sa Gospićem okačio na Tviter.

U odgovoru je naveo: "Dragi Tomislave Gospiću, iznenađen sam vašim nepristojnim odgovorom na moju rezervaciju. Homofobno ponašanje poput vašeg bi trebalo da bude zabranjeno u čitavom svetu. Ali i dalje verujem u dobre ljude. Vi niste jedan od njih. Siguran sam da ćete razumeti da ću zadržati svoju rezervaciju do 30.08, jer to je dogovor koji sam napravio sa servisom Booking.com. Nadam se da će vas oni nekako kazniti. Oduvek slušam izrazito lepe stvari o Hrvatskoj ali, naravno, vi ne biste bili deo toga, jesam li u pravu? Bog vas blagoslovio"

Fabiano je možda ostao bez smeštaja, ali kako prenosi Index.hr, Gospić kažnjen i ostao je bez mogućnosti da se oglašava na popularnoj platformi za rezervaciju smeštaja. Iz Booking-a su poručili da su raskinuli saradnju sa Gospićem i da gostu pokušavaju da pronađu alternativni smeštaj.

"Žao nam je što čujemo da iznajmljivači iz bilo kojeg razloga diskriminišu svoje goste. U kompaniji Booking.com ne tolerišemo nijedan oblik diskriminacije i ako saznamo da na našoj stranici postoji vlasnik smeštajne jedinice koji je uključen u diskriminišuće ponašanje mi prekidamo saradnju s tim iznajmljivačem i uklanjamo njegovu smeštajnu jedinicu s naše stranice. Zbog postupka iznajmljivača, prekinuli smo saradnju s istim i radimo na tome da pomognemo našem gostu da pronađe alternativni smeštaj", poručili su iz Booking-a.

 

Komentari (2)

lili

08.08.2018 16:55

Sačuvaj Bože...ne smeš ni da kažeš šta misliš...sve što nije bilo normalno,sada se propagira,nažalost,kao normalno.Kuda ide ovaj svet?

mia

08.08.2018 18:43

"Svi probisveti zasticeni,samo postenog coveka ,vitla kako ko hoce."