Milorad Dodik
Tanjug/Dimitrije Goll

 

Milorad Dodik

Tanjug/Dimitrije Goll

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

* Novopečeni bračni par dobiće kredit od 15.000 evra

* Ako budu imali troje dece, ne moraju da vrate pare

* Ovom reformom društvo ide napred

– Jedna od mera biće da se svakom novom bračnom paru dodeli kredit od 15.000 evra i da im se otpiše trećina kada se im rodi prvo zajedničko dete, ako dobiju dvoje dece otpisaće im se dve trećine, a ako se u toj porodici rodi troje dece otpisaće se ceo kredit – rekao je Dodik.

On je na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da je ZA vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, naveo da će se stimulisati i izgradnja vrtića.

On je naveo da je ključno uraditi reformu obrazovanja, koje je sada nepriduktivno, sterilno i ne daje kvalitet.

– Bez te reforme, ovo društvo se neće kretati napred – dodao je Dodik.

Milorad Dodik

Tanjug/Filip Krainčanić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Dodik je, replicirajući tokom rasprave, rekao da je zvaničan stav PDP-a da će podržati njegovu izjavu, te da mu poslanik PDP-a Jelena Trivić ne može govoriti o principijelnosti, jer je i sama ranije tvrdila da neće prihvatiti madat, a sada sjedi u Narodnoj skupštini.

BONUS VIDEO:

 

– Iza onoga što ja radim je značajan broj kapitalnih objekata. Odbranio sam suverenitet Republike Srpske na mnogim političkim i ekonomskim pitanjima – naglasio je Dodik.

On je naveo da najvećim uspehom smatra to što je zaustavio da Republika Srpska bude degradirana sa stanovišta ovlašćenja. Prema njegovim rečima, Budžet Republike Srpske danas je stabilan, a urađeno je mnogo na povećanju plata i penzija. 

PROČITAJTE JOŠ: