Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ovaj nezapamćeni zločin desio se 24. marta u kuću u Bratuncu, gde je Milošević živeo sa suprugom.

Pročitajte još:

Tokom ispitivanja Milošević je otkrio stravične detalje ovog zločina koji je uznemirio Republiku Srpsku.

– On je tužiocu ispričao da je dečak taj dan bio gladan i da je plakao. Njegova supruga je odbijala da ga nahrani, a njega je nerviralo i iritiralo to što beba nije prestajala da plače. Milošević je zatim iz kreveca izvadio bebu i doslovno je otresao od krevet – ispričao je izvor Srpskainfo.

Preporučujemo i ovo:

Dodaje da je beba, kada je pala na krevet, i dalje nastavila plakati, što je dodatno iznerviralo Miloševića.

– On je zatim ispričao policiji da je prišao krevetu i da je bebu udario dva puta pesnicom u glavu. Tom prilikom dete je zadobilo veoma opasne povrede za život. Njemu je pomoć ukazana prvo u Domu zdravlja Bratunac, zatim je prebačeno u bolnicu u Zvorniku. Zbog težine povrede dete je transportovano u UKC Tuzla, gde je i pored napora lekara preminulo 4. aprila – ispričao je izvor.

Zdravstveni problemi

Prema rečima izvora, Milošević je od ranije imao dijagnozu da ima psihičkih problema i da velika odgovornost spada i na Centar za socijalni rad Bratunac.

– Oni su znali da Milošević ima zdravstvenih problema i trebali su pojačati kontrolu ove porodice, ili u krajnjem slučaju oduzeti dete, da ne dođe do ovoga – kaže on.

Novinari nisu uspeli dobiti izjavu iz CZS Bratunac o tome da li su kontrolisali ovu porodicu.

Bijeljinski tužilac Renko Kerović koji rukovodi ovim slučajem potvrdio je da je Milošević ispričao kako se desio zločin.

Bosna policija

Profimedia.rs

Bosna policija, Foto: Profimedia.rs

– Na naš predlog sud mu je odredio jednomesečni pritvor u okviru kojeg će biti obavljeno i njegovo psihijatrijsko veštačenje na psihijatriji na Sokocu. Na osnovu tih veštačenja biće utvrđeno da li je bio uračunljiv u vreme zločina – istakao je Kerović.

On je dodao da je obdukcija pokazala da je dete imalo više teških povreda i oštećenja mozga, a da su najmanje dve nastale od udaraca tupim predmetom.

– Radnici Centra za socijalni rad imali su dva njegova psihijatrijska veštačenja iz 2017. godine u kojima se navodi da je reč o licu koje nije sposobno da racionalno razmišlja i da upravljava svojim postupcima – rekao je Kerović.

Meštani u šoku

Prema njegovim rečima, ovaj slučaj se na početku vodio kao porodično nasilje, ali kada je beba preminula naredio je obdukciju i slučaj okarakterisao kao teško ubistvo.

Meštani Bratunca ističu da ih je jako potresao ovaj slučaj i da očekuju da Milošević bude osuđen na zasluženu kaznu.

– Svi u Bratuncu znaju da on ima psihičkih problema, a čuo sam da mu i supruga ima sličnih zdravstvenih problema. Ovo je stvarno užasno što je učinio, ako je i ona bila sa njim trebalo bi i nju kazniti što ga nije sprečila. Propust je i nadležnih službi što nisu oduzeli dete od takvih roditelja – rekao je jedan od meštana.

Uhapšen u Istočnom Sarajevu

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da je Zoran Milošević uhapšen na području koje pokriva PU Istočno Sarajevo.

– Dežurni tužilac je naložio da se preduzme sve potrebe radnje kako bi se rasvetlio ovaj slučaj – rekli su u PU Zvornik.