Albanci
screenshoot/Facebook
Albanci

screenshoot/Facebook

Albanci, Foto: screenshoot/Facebook

U Zatrijepču se okupio veliki broj meštana, ali i gostiju koji su prisustvovali ovoj svečanosti, na kojoj su se vijorile albanske i američke zastave.

Tokom svog govora, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio je gostima, a posebno dijaspori, bez čije podrške ovaj projekat ne bi bio realizovan.

PROČITAJ JOŠ:

Sredstva za podizanje spomenika obezbijedila je Fondacija „Trieshi“ iz Njujorka, a za održavanje spomenika biće zadužena OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“.

Skenderbeg je bio srednjovjekovni plemić iz feudalne porodice Kastriota, koja je od sredine 14. do sredine 15. vijeka kontrolisala djelove današnje centralne Albanije i istočne Makedonije.

Za albanski narod, kako kažu, on je osnovna ličnost kroz koju se predstavlja i kao takav nastavlja da inspiriše i doživljava se kao simbol svih vremena.

Otkrivamo detalje sednice u Interpolu! Haradinaj se uplašio totalnog debakla, pa povukao neočekivan potez!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:45 - 15.10.2019. 15:52 Shvatili da će biti poraženi! Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović Daans je Ambasadi Srbije u Parizu dostavljena nota, kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtev za prijem Kosova u Interpol. Kako saznajemo iz diplomatskih izvora, Priština je bukvalno povukla zahtev sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine Interpola.

Povodom podizanja spomenika Đerđu Kastriotiju u Crnoj Gori se i danas vode polemike da li je on bio Albanac ili Srbin. Prema čuvenom britanskom istoričaru Edvardu Gibonu, Kastrioti vode porijeklo od starog srpskog bratstva Branilovica (Branila) iz Zete.

Prethodno je spomenik ovoj istorijskoj ličnosti podignut i u Ulcinju, najjužnijoj crnogorskoj opštini, koju takođe većinski naseljavaju Albanci.

BONUS VIDEO: