Vojska Crna Gora
Printscreen/YouTube
Vojska Crna Gora

Printscreen/YouTube

Vojska Crna Gora, Foto: Printscreen/YouTube

Od 2006. godine i sticanja nezavisnosti režim Mila Đukanovića umesto pomirenja krenuo je u otvorenu borbu protiv svih onih koji su bili za nastavak života u zajedničkoj Državi i proglasio ih neprijateljima Crne Gore.

Na kraju je došao i otvoreni napad na Crkvu, a rezultat svih činjenja i pokušaja pravljenja ,,novog čoveka” od 2006. godine do 30.08.2020. godine je poznat svima.

Đukanovićevi izvođači radova ovog projekta su bili u svim državnim organima, a Ministarstvo odbrane i Vojska pod vođstvom Bora Vučinića, Milice Pejanović- Đurišić i Predraga Boškovića su bili među najaktivnijima. Došlo je do rušenja tradicije i ugleda koji je uvek imao crnogorski vojnik, u svim Vojskama tokom duge i slavne istorije.

Odmah posle referenduma prekinuta je saradnja i školovanje na prestižnim vojnim školama i vojnoj akademiji u Srbiji i krenulo se prema Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji…

dočasnici

Borba

dočasnici, Foto: Borba

Umesto podoficira i oficira dobili smo DOČASNIKE i ČASNIKE. Pravila, pravilnici, priručnici i ostala vojna literatura koja se koristila u JNA i Vojsci Jugoslavije su odmah posle referenduma stavljeni van snage, a nova uglavnom nisu ni do današnjeg dana izrađena.

Šalju se u Hrvatsku navodno ,, najsposobniji” oficiri i podoficiri na kurseve za zvanja instruktora, da bi kasnije preneli znanje i osposobili ostale pripadnike Vojske. Politički podobni i ,,odabrani pripadnici” crnogorske Vojske se školuju u bivšem koncentracionom logoru u Lori, stiču se najviša vojna zvanja na akdemiji ,,Franjo Tuđman” i ,,Petar Zrinski” u Zagrebu.

Polaznici škola obavezno organizovano posećuju Knin i ostala najveća stratišta srpskog naroda u Hrvatskoj i dive se zločinima koji su vršeni nad Srbima. Tako obučeni, sa literaturom koju im pišu vojni stratezi Hrvatske, dolaze u Crnu Goru i oblikuju nove crnogorske DOČASNIKE i ČASNIKE.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

vuk

26.02.2021 19:42

Srbija ima toliko problema a bavi se tuđim?!