Hrvati
Alo!
Hrvati

Alo!

Hrvati, Foto: Alo!

Neki od čitalaca, portal su zbog toga nazvali "srpskim agresorima", "teroristima", "komunjarama", napisao je glavni urednik portala Jurica Gašpar. Kako se navodi, i drugi portali, koji su pisali o nekom zemljotresu isto su prošli.

Pročitajte još:

- Razlog je racionalnom i bistrom mozgu, najblaže rečeno - bizaran; screenshot grafičkog izveštaja s kartom i oznakom epicentra podrhtavanja tla, koji je označen petokrakom - naveo je Gašpar.

Grafiti mržnje u Hrvatskoj

Facebook printscreen

Grafiti mržnje u Hrvatskoj, Foto: Facebook printscreen

Prema njegovim rečima, crvenu petokraku kao ounaku izabrali su grafičari web stranice CSM/ENSC, iza koje stoji Evropsko-mediteranski seizmološki centar, osnovan 1975. u Strazburu, i njome se označavaju svi epicentri na svim stranama sveta.

Hrvati slave drugo mesto

Printscreen

Hrvati slave drugo mesto, Foto: Printscreen

Crvena zvezda označava podrhtavanje koje nastaje na dubini do 40 km, žuta za dubine od 40-80 km, zelena od 80-150 km, plava od 150-300 km i ljubičasta za nastanak potresa na dubinama većim od 300 km.

- Sledeći put kad bude negde treslo, imajte to na umu. Nema teorija zavere, a nisu udbaši, Srbi, ni komunjare. Stvar je zapravo puno prizemnija - epicentar gluposti u nečijim glavama - napisao je Gašpar.