Milorad Dodik
Alo!/Petar Marković
Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

Kako prenosi Index, predsedavajućem Predsjedništva BiH nije se svidelo kako ona radi, odnosno Dodik smatra da je njen angažman u BiH bio politički obojen, subjektivan i na štetu Srba.

Herceg Novi, 1

Shutterstock

"Imajući u vidu da Vas, kao predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH, nisam ni primio, obaveštavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtevu za oproštajni susret", kaže Dodik na početku pisma ambasadorki.

Zamera joj da su njeni javni nastupi i diplomatske aktivnosti bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimereni, piše portal Klix.ba. Dodik je obećao da će o tome "obavestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Nemačke", navodi se još u tekstu.

PROČITAJ JOŠ:

Prema Dodikovom mišljenju nemačka ambasadorka radila je protiv Srba. "Kao ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja", piše Dodik.

"Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, očekivano je bilo da pokažete više razumevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu", napisao je.

Grad

printskrin

Dodao je da visoko ceni napore Nemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana, ali konstatuje da ambasadorka u odlasku nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Nemačke.

Index.hr podseća da se Dodik, dok je bio predsednik Republike Srpske, često svađao sa ambasadorima Francuske, Austrije, a s američkom ambasadorkom Maurin Kormak uopše nije komunicirao. Često je znao i da na vulgaran način vređa i visokog predstavnika za BiH Valentina Incka, zaključio je Index.

Komentari (6)

Dejan

13.06.2019 12:00

Ovo se smatra incidentom...a kad neko uradi protiv Srba onda nije incident...svaka cast majstore.

Djuro

13.06.2019 12:09

@Dejan - Hahahaha, ma dajte molim vas, nemojt me zasmijavati hahahahaha

Srd

13.06.2019 15:05

@Dejan - Nemci samo silu razumeju.Imamo li je?Imamo kao što smo je uvek imali.

zagondzija

13.06.2019 13:22

tako je Milorade jedini pravi vođa srba koji svima sme reći onako kako je

Karapandza Milan

13.06.2019 13:24

Ako mu ona lupa samare, on ne mora jos da joj se izvinjava. Posto ona ne postuje njega , njegov rad i Republiku Srpsku zasto bi on postovao nju ?

firga

13.06.2019 13:41

ako si joj zavukao, majstore.