Milo Đukanović
AP/Risto Božović
Milo Đukanović

AP/Risto Božović

Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini danas je saopštila da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedinaca u Ukrajini.

PROČITAJ JOŠ:

"Kandidati za stupanje Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone Norveška, kao i Ukrajina, pridružuju se odluci. Oni će obezbediti da nacionalne politike budu konzistentne s tom odlukom. EU je zapazila njihovu posvećenost i pozdravlja je", rekla je Mogerini, prenosi RTCG.

Rusija je pod sankcijama EU od 2014, kada je Unija optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine pripajanjem Krima, što Moskva poriče, a sankcijama je obuhvaćeno i oko 150 pojedinica iz Rusije i Ukrajine.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

flamantes

05.11.2019 07:40

Rusi su se pokazali kao nepouzdani saveznici i izdajnici, zašto bi Crna Gora prema njima imala ikakvih obaveza?

flamantes

05.11.2019 10:32

Rusi su se pokazali kao nepouzdani saveznici i izdajnici, kakve obaveze imaju Crnogorci prema njima?

Mrki

05.11.2019 21:16

Neznam sta ste ocekivali od vekivnih izdajnika i prelivoda. Crnogorci nikakva nacija nisu vec grnetska pascad koja su od kad sunce grije ovu zemlju lazovi prevaranti i izdajnici prvog reda. Uz turke su bili uz austrijance uz italijane uz nemce a kad ih Srbi poraze onda su uz Srbe sa laznim pricama i borbama. U svojoj istoriji imaju 4 bitke od kojih su sve cetiri vodili Srbi iz Crne gore a ne ove lunjetine izdajnicke naseljene tuda