Kukuruz
Aleksandar Dimitrijević
Kukuruz

Tanjug/Jaroslav Pap

Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nikola T. (25) ostao je sinoć bez šake dok je mašinom brao kukuruz u polju u Goli kod Koprivnice. Nikoli je berač otkinuo ruku nakon što je neoprezno pokušao da izvuče stabljiku koja je se zaglavila u mašini. Nesreća se dogodila oko 23 sata, a da Nikola nije bio dovoljno priseban da izvuče mobilni iz džepa i pozove hitnu pomoć i vatrogasce, pitanje je da li bi ostao živ.

Pročitajte još:

Srećom, oni su brzo stigli, uspeli da isključe mašinu i izvuku Nikolu napolje i hitno ga prebace u bolnicu. Usledili su sati agonije u Opštoj bolnici u Koprivnici. Odmah po prijemu nesrećnog mladića su odveli u salu. Operacija je trajala nekoliko sati, ali šaku nisu uspeli da mu spasu.

- Tetive na spoju šake s ostatkom ruke bile su previše smrskane i lekari su na kraju bili prisiljeni na amputaciju. Nikola je u šoku jer je preko noći postao osoba s invaliditetom, ali verujemo da će se psihički oporaviti i prilagoditi novom životu. Danas postoje razne proteze koje mogu da mu olakšaju svakodnevcu i najvažnije je da je u strašnoj nesreći izvukao živu glavu – priča Nada T., Nikolina tetka za Podravski.