Glasanje za ustavne promene u Rusiji
Tanjug/AP
Glasanje za ustavne promene u Rusiji

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Međutim, prvi i osnovni problem koji se pojavio je ko će pristati da radi u tom mobilnom timu i kako obezbediti po jednog lekara za te timove, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Da li bi Vi obilazili zaražene glasače?

 

"Niko neće hteti da bude deo tog tima i to je prvo pitanje koje smo i mi u okviru lokalne izborne komisije postavili. Druga stvar je da treba obezbediti jednog lekara jer CIK preporučuje da po mogućnosti bude jedan zdravstveni radnik", rekao je Vladimir Vuković, predsednik Opštinske izborne komisije Teslić.

Predsednik Gradske izborne komisije u Prijedoru Željko Škondrić kaže da ne zna ko će pristati da bude deo tog mobilnog tima i da omogućiti obolelima od korona virusa da glasaju nije pravedno prema drugim bolesnicima koji su hospitalizovani po drugim osnovama.

"Njima nije omogućeno glasanje, tako da ima i diskriminacije, ali mi ćemo dati sve od sebe da ispunimo i ovaj zadatak koji je zadao CIK. Sve u svemu, biće teško", rekao je Škondrić.

CIK je na poslednoj sjednici odlučio da i oni zaražni virusom korona i lica koja se nalaze u izolaciji ili su hospitalizovana mogu glasati na lokalnim izborima putem mobilnog tima.

Da bi ostvario biračko pravo, birač pozitivan na virus korona ili koji se nalazi u izolaciji ili hospitalizaciji, dužan je najkasnije u roku od 72 časa pre dana izbora lično ili putem drugog lica izbornoj komisiji da dostavi medicinski nalaz koji potvrđuje da je zaražen virusom korona.

U BiH je počelo štampanje glasačkih listića za lokalne izbore koji su zakazani za 15. novembar.

Listiće štampa kompanija "Unioninvestplastik" iz Sarajeva, a vrednost celog posla je 805.528 konvertibilnih maraka.

Pročitajte: