Oluja u Mostaru
Printscreen/ Twitter
Oluja u Mostaru, Foto: Printscreen/ Twitter

Takođe, u naselju kod SPC Orca i u blizini Zagrebačke ulice, drvo je palo na automobile i oštetilo ih.

Avaz javlja kako je u baštama brojnih ugostiteljskih objekata stradao inventar, od stolica, stolova, reklamnih panoa do suncobrana koji su u naletu snažnog vetra završili čak i u reci Radobolji, prenosi Radio Sarajevo.

Pojedini delovi grada su usled grmljavinskog nevremena ostali bez električne energije.

Vreme u Srbiji

Ponedeljak stabilniji i topliji, a u utorak posle toplog dana uveče nova destabilizacija koja će ans pratiti do četvrtrka.

Od petka počinje topao period, već u nedelju podiže maksimume i oko 36 stepeni celzijusa.

Oko 24. avgusta moguće prolazno osveženje uz ređe pljuskove, ali neko jače, konkretno osveženje možda tek poslednjih dana meseca.

Jaka kiša, grmljavina, pa i grad koji su danas pogodili veći deo zapadne i centralne Srbije premešta se ka jugu i jugoistoku zemlje, kazao je meteorolog Đorđe Đurić.
Kako je objasnio, danas je bio najkritičniji dan, a razloga za brigu imaju još meštani delova Srbije u koje su se gradonosni oblaci premestili, a to su Zaječar, Knjaževac, Niš, Pirot, Leskovac, Vranje... Od sutra sledi stabilizacija vremena, a leto nam se definitivno vraća u ponedeljak.

Nepogode su, objašnjava Đurić, počele još jutros kada je bilo grmljavinskih oblaka i nestabilnog vremena pre svega u Kolubarskom okrugu.

- Već oko 12 sati snažna gradonosna oluja pogodila je Gornji Milanovac, a potom nas je iz Bosne i Hercegovine zahvatio novi gradonosni oblak koji se premeštao preko Podrinja i Kolubarskog okruga i potom zahvatio Šumadiju i Pomoravlje - kazao je Đurić.

Pročitajte još: