Slavko Ćuruvija Novo groblje
E. S.
groblje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Nevenka Bunić iz Sokolovca kod Koprivnice pre 23 godine zakupila je grobno mesto za sebe, ali je ovih dana doživela veliki šok kad je shvatila da je na njenom mestu upravo sahranjen neko drugi!

Navodno su na sokolovačkom groblju jednoj ženi koja je htela da sahrani oca rekli da sama pronađe mesto na groblju koje joj se sviđa i tamo organizuje sahranu. Tako je odabrala upravo mesto koje je Nevenka namenila sebi još pre 23 godine.

"Skoro sam doživela infarkt kad sam videla svežu humku", ispričala je Nevenka za Podravski.hr i dodala da je sa ćerkom slučaj odmah prijavila opštini. 

Kako kažu nadležni problem će biti rešen tako što će vlasnik grobnog mesta do Nevenkinog njoj ustupiti to mesto, a svoja dva mesta će preseliti na drugu lokaciju. Kako su najavili, ubuduće će grobna mesta popunjavati redom, da više ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

"Sada postoje samo dva izlaza iz ove situacije – ili ćemo dobiti u zamenu susedno grobno mjesto, s leve strane groba našeg supruga i oca, ili će pokojnik iz našeg grobnog mesta ići napolje", dodaje Nevenka.

Ako pak ne dođe do premeštanja na groblju pa Nevenka ne bude mogla da dobije svoje grobno mjesto, kaže da će u tom slučaju podneti tužbu zbog uzurpacije vlasništva.