Jadranka Skender
Facebook printscreen
Jadranka Skender

Facebook printscreen

Jadranka Skender, Foto: Facebook printscreen

Šta se dogodilo Jadranki Skender, 51-godišnjoj pripadnici Počasno-zaštitne jedinice Oružanih snaga, čije je radno mesto bilo u sklopu Predsedničkih dvora na Pantovčaku, za kojom od srede veče 4. decembra tragaju i civilna i vojna policija?

Njena kćerka Ines našla je na puteljku uz južni savski nasip nedaleko od Hipodroma i Cimermanove ulice u četvrtak oko 1 sat nakon ponoći njen crni "mercedes" gospićkih tablica. Bio je otključan, s ključevima u bravi, u automobilu su bile njene lične stvari, a u novčaniku nije nedostajao novac. Dve kartice, koje je obično imala, nađene su posle u stanu.

Nije se javljala

Ines Skender ispričala je okolnosti koje su prethodile nestanku njene majke, ali i onome što se događalo nakon što je nestanak prijavila prvo u VI policijskoj stanici u Novom Zagrebu, da bi ih vrlo brzo nakon toga prebacili u 7. policijsku stanicu Trešnjevka.

- Koliko ja znam, jer mama nije puno pričala o poslu i na kojem tačno radnom mestu radi, bilo je to računovodstvo. Mi smo u ponedeljak 2. decembra bile zajedno kod lekara i dogovorile se da će sedeći dan ona doći oko podneva kod mene na posao. U utorak je svoju lekarku na poslu pitala za nalaze i oni su bili dobri. Tog smo se dana čule oko 20.50 sati i poslednji put. U sredu je oko podneva trebalo da dođe. Prošlo je podne, nije došla, ali ja se nisam brinula jer sam mislila da je na dežurstvu, a tada se obično nije javljala.

Nije govorila, kao ni inače, o poslu, pa ni o tome kakve su vrste ta dežurstva. Slala sam joj poruke, ali nije odgovarala. Oko 16.30 nazvala sam maminu sestru, svoju tetku, s kojom je mama živela i rekla mi je da se ni njoj nije javila. A ona nije bila takav tip osobe da se ne javi. Naprotiv, ako bi zapela u saobraćaju, javila bi se porukom da će kasniti - priča nam Ines Skender.

Kad je oko 18 sati nazvala majčinu koleginicu s posla i pitala za majku, dobila je odgovor koji je bio alarmantan.

- Rekla mi je: "Zlato, mama danas nije ni došla na posao!" - kazala je Ines.

Nakon toga je otišla u policijsku stanicu u Novom Zagrebu, jer živi na tom području, i prijavila nestanak majke.

- Uzeli su podatke, rekla sam sve što sam znala, nudila sam im ime i broj telefona. Oko 19 sati rečeno mi je da će slučaj preuzeti stanica na Trešnjevci i kad smo tamo došli, već su znali o čemu se radi. Pitala sam policajce jesu li probali da lociraju mobilni, ali niko nije reagovao. Govorili su mi da čekaju Vojnu policiju, prebacivali su me kao ping-pong lopticu. Tad se odlučilo da će se ići na teren, i to uz Savu. Otišla sam i ja i uz nasip sam pronašla mamin "mercedes". Policajci su bili na drugoj obali Save i došli su - priča Ines.

Kaže da joj je bilo jedino čudno što je po vetrobranskom staklu bilo šljunka, a i u nedelju je na istom mestu bio parkiran Golf koji je bio i u vreme majčinog nestanka. Te noći policija je baterijama pretraživala uz nasip, ali nisu našli nikakav koristan trag.

- U četvrtak su u potrazi učestvovali i vatrogasci s dronom i sonarom - kaže Ines te dodaje kako dosad potraga nije dala nikakav rezultat.

Nestali hr. je objavio Jadrankin nestanak.

Ko ju je video?

- Moja majka se promenila u poslednje vreme, to sam primetila, rekle su mi to i njne kolege na poslu s kojima sam razgovarala. Bila je puna planova, ne verujem da bi sebi nešto učinila. Ja sam stekla utisak da policija zaključuje kako se radi o samoubistvu, ali ja u to ne verujem - ističe kći nestale.

Na pitanje kako to da su u potragu uključeni i antiteroristički timovi Vojne policije, odgovara:

- To je i meni čudno, verujte. Je li oteta? Sklonija sam tome da verujem - kaže kći nestale.

Jadranka Skender u trenutku nestanka bila je odevena u plavu jaknu, plave farmerke i sa žutim čizmama na nogama. Ima ravnu kestenjastu kosu. Srednje je građe i visoka 164 centimetra. Mole se svi koju su je videli ili znaju nešto da to jave najbližoj stanici ili na telefon 112.