Crnogorska policija
Foto: shutterstock
Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

 

* Majka je već tražila pomoć od nadležnih institucija, jer joj je dete i ranije bežalo od kuće

* Vest o nestanku devojčice nije objavljena u medijima jer porodica ne želi da se eksponira

* U celi slučaj je uključen i Centar za socijalni rad Podgorica

Službenici Uprave policije već tri dana tragaju za dvanaestogodišnjom devojčicom čiji je nestanak prijavljen u sredu.

U policiji je Danu potvrđeno da je potraga u toku, ali da ne mogu davati nikakve detaljne informacije jer se radi o maloletnici.

U celi slučaj je uključen i Centar za socijalni rad Podgorica, iz kojeg su za Dan saopštili da preduzimaju radnje iz svoje nadležnosti.

Pročitajte još:

 

Centar preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, ali prema zakonu ne sme davati nikakve informacije”, saopšteno je iz te ustanove.

Prema nezvaničnim informacijama, vest o nestanku devojčice nije objavljena u medijima jer porodica ne želi da se eksponira. Sagovornici iz Uprave policije kazali su da oni nikada ne izdaju saopštenja o nestalima, već da to obično uradi porodica.

nemačka policija

printscreen/youtube

Policija, Foto: printscreen/youtube

 

Informaciju o nestanku devojčice juče je objavila i NVO Banka hrane, objavljujući izjavu majke, koja je želela da ostane anonimna kako bi zaštitila privatnost porodice. Banci hrane poznat je identitet majke i porodična situacija.

Ona je navela je već tražila pomoć od nadležnih institucija, jer joj je dete i ranije bežalo od kuće, ali je brzo pronalažena.

Sve sam pokušala, ne uspevam da je vratim na pravi put. Svaki dobronameran savet je dobrodošao jer od nadležnih institucija osim osude, kritike i pomalo pretnji ne dobih ništa. Jednoroditeljska smo porodica, troje dece, dugo godina bez alimentacije, niti znanja gdje je otac. Dvoje dece je bez grešaka i ispada, ali sa najmlađom od 12 godina bijem bitku još od letos”, navela je majka devojčice.

Kazala je da joj je kćerka i ranije samovoljno napuštala kuću, ali da se vraćala.

Iz Banke hrane su saopštila kako imaju saznanja da ima dosta dece koja beže od kuće.

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMLJEN NA VMA!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 16.11.2019. 07:54 - 16.11.2019. 08:43 Zbog problema sa srcem. Udarna vest, Foto: Alo.rs Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Kako je saopštio Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije, on je juče, 15. novembra, u kasnim popodnevnim satima primljen na VMA.

 

Očigledno nemamo institucije koje mogu da se bore i deluju u korist dece koja pokazuju ovakvo ponašanje tj. napuštaju dom iz svojih, njima znanih razloga. Da li je pubertet u pitanju i buntovničke godine ili neshvaćenost u porodici, siromaštvo ili ko zna šta već, razloga za brigu društva ima. Zarad mladosti i krize u kojoj se nalaze mnoge porodice molimo institucije da nađu način i edukativno i preventivno deluju da se ne ponavljaju ove situacije”, navode iz Banke hrane.

Oni smatraju da moramo imati ustanovu zatvorenog tipa u kojoj bi ‘zalutale maloletnike edukovali, naučili ih šta život i neodgovorno ponašanje nosi sa sobom i osnažene ih vratili svojim porodicama.

Bonus video: Vučić o tome ko ruši srpske oružare