Slobodan Kašćelan
Dan CG
Slobodan Kašćelan

Dan CG

Slobodan Kašćelan, Foto: Dan CG

Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Kao vođe označeni su Radoje Zvicer, za kojim policija traga i Slobodan Kašćelan kome su u utorak veče stavljene lisice na ruke. Zgrada Višeg suda danas je bila pod policijskom opsadom, pošto su Kašćelan i ekipa dovedeni na saslušanje.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Radoje Zvicer

screenshoot/Youtube

Radoje Zvicer, Foto: screenshoot/Youtube

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Policija Crna Gora, hapšenje

Printscreen/Twitter/PolicijaCG

Policija Crna Gora, hapšenje, Foto: Printscreen/Twitter/PolicijaCG

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, juče je na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne potjernice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.