Zoran Zaev
AP/Ronald Zak
Zoran Zaev, Foto: AP/Ronald Zak

* Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev u prvom javnom obraćanju napravio gaf

* U izjavi o aferi " reket" uvredio LGBT zajednicu

* Kasnije se preko Tvitera izvinuo zbog uvredljivog govora

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, u prvom obraćanju medijima posle objavljivanja slučaja "Reket", rekao je danas da neće dopustiti da "nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i pe*er, obore vladu" u toj zemlji, prenosi portal a1on.

"Svakako neću dozvoliti da nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, nek mi oprosti LGBT zajednica, jedan p...r, obore ovu vladu" naglasio je Zaev.

Kako je kazao, špekulacije idu dotle da neko pokušava i njega da umeša i napomenuo da je on Zoran Zaev koji je došao na vlast zahvaljujući glasu naroda, boreći se za slobodu, demokratiju, pravnu državu i normalnu zemlju.

Zaevu dolivaju SO NA RANU, dok ga jure zbog afere "reket" on mu sprema GLOGOV KOLAC!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 13.08.2019. 14:46 Gradonačelnik Saraja Bljerim Bedžeti najavio je na današnjoj konfereniciji da sprema kriminalne optužnice protiv predsednika i pojedinih članova anti-korupcijske komisije. Bljerim Bedžeti, Foto: screenshoot/Youtube Bedžeti je izneo optužbe protiv premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i gradonačelnika Skoplja Petrea Šilegova, ističući da je bio žrtva političkog pritiska u prošlosti.

 

"Ja sam borac i nastaviću da se borim za ovo do kraja", istakao je premijer.

On je naveo da treba svako da odgovora za koga se utvrdi da je umešan u ovaj slučaj, da je prekršio zakon i da ne postoje političke kalkulacije.

 

Zaev je inače progovorio javno prvi put posle izbijanja afere "Reket" i to na svečanosti kojom je obeležena godišnjica od poptisivanja Ohridskog mirovnog sporazuma 2001. godine dok se njegova vladanalazi pod velikim pritiskom nakon hapšenja Bokija 13 zbog optužbi za iznudu, i zbog Bokijevih veza sa Zaevom. Zaev je tom prilikom koristio uvredljiv izraz za homoseksualce, a obrušio se i na izveštavanje novinara Branka Geroskog.

" Ja sam Zoran Zaev. Došao sam zahvaljujući glasovima građana, koji se bore za slobodu, demokratiju, vladavinu zakona, normalnu državu. Ja sam čovek koji se bori i nastaviću da se borim za te vrednosti sve dok mi građani ne daju ovu funkciju. Naravno, neću dozvoliti da nekoliko zločinaca, jedan uzaludni novinar i, uz izvinjenje LGBT zajednici, jedan pe*er, sruši Vlada, rekao je Zaev novinarima u svojoj poslednjoj šokantnoj izjavi.

Pokušava da izvadi situaciju! Uzdrmana vlada Severne Makedonije! Ugrožen ulazak u EU i NATO?!

AUTOR: Alo/Republika.mk/V.M. DATUM I VREME: 12.08.2019. 15:55 - 12.08.2019. 16:03 Predsednik Stevo Pendarovski pozvao je u ponedeljak vlasti da efikasno, brzo i temeljno okončaju istragu slučaja "Reket", zahtevajući odgovornost za sve koji su umešani.

 

U slučaju "Reket" koje je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 za iznudu više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Jovanovski je obećao Kamčevu da će srediti sa šeficom Specijalnog tužilaštva Katicom Janevom da bude oslobođen od pritvora, meru koju prema aktuelnom ustrojstvu tog tužilaštva može da odobri samo Janeva.

U telefonskim razgovorima između Jovanovskog i Kamčevog, koji je objavio italijanski list "La Verita", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima "da ne brine i da će sve biti ok".

 

Zaev se izvinio LGBTI zajednici

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio je izvinjenje LGBT zajednici nakon njegove izjave "da neće dozvoliti da nekoliko kriminalaca, jedan sujetni novinar i p...r, obore vladu" u toj zemlji.

On je večeras, komentarišući slučaj "Reket" izjavio da "neće dozvoliti nekoliko kriminalaca jedan sujetni novinar i uz izvinjenje LGBTI zajednici, jedan p...r, obore ovu Vladu sa vlasti".

Na svom tviter nalogu nakon takve izjave Zaev je napiso da LGBTI zajednica ima njegovo veliko poštovanje.

"Zato, pre da upotrebim reč 'p...r' uputio sam izvinjenjt. Tu reč sam upotrebio da bih opisao karakternu osobinu, a ne da označim seksualnu opredeljenost. Izvinjavam se LGBTI osobama. Boriću se za njihova prava, kao i do sada", napisao je Zaev na tviteru.

 

BONUS VIDEO:Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu