Bojko Borisov
EPA/STEPHANIE LECOCQ
Bojko Borisov

EPA/STEPHANIE LECOCQ

Bojko Borisov, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

 * Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju

* Da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena

* Svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći

Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena, a svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći, prenela je skopska televizija Kanal 5.

Bojko Borisov ide u Ameriku, otkriven spisak želja koje će tražiti od Trampa, ako mu sve ovo ispuni...

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 11.11.2019. 17:40 F-35, ukidanje viza, investicije i put na Mesec - potencijalne teme razgovora tokom posete bugarskog premijera Bojka Borisova Americi, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Solomon Pasi bugarskoj nacionalnoj televiziji (BNT). Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP Najpre treba pokrenuti pitanje daljeg razvoja bugarskog naoružanja, pre svega o kupovini F-35, rekao je on.

 

To je, kako se navodi, prvi put nakon francuskog odbijanja da Severna Makedonija dobije datum za otvaranje pristpnih pregovora za članstvo u EU, da zvanicna Sofija podseća na zahteve Bugarske, šta je njihov uslov za članstvo Makedonije u EU.

Borisov je to rekao na marginama kongresa Evropske narodne partije u Zagrebu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Anti-bugarska retorika ne samo da mora biti zabranjena, već bi trebalo shvatiti i da ona nije u redu. Nisam im slučajno rekao da kada neki od vas kažu da je Bugarska fašistički okupator, to u Bugarskoj znači da ni zbog toga ne bi trebalo da vam pomognemo na bilo koji način", rekao je Borisov.

Navodi se da se Borisov u Zagrebu sastao sa liderom opozicionog VMRO-DPMNE Hristijanom Mickovskim, kojeg je podsetio na bugarske uslove za jasnu podršku evroatlantskim integracijama Makedonije, kao i na sporazum o prijateljstvu i dobrosusedskim odnosima sa Bugarskom.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Da li podržavate dobrosusedski sporazum između Bugarske i Makedonije? Veoma je važno znati, da bude jasno, to je demokratija", rekao je Borisov.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare