Milorad Dodik
Alo!/Petar Marković
Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je danas NATO da odbaci odluku o davanju Akcionog plana za članstvo BiH, da ne bi bili glavni razlog nefunkcionisanja institucija u toj državi.

Milorad Dodik

Tanjug/Amel Emrić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Amel Emrić

Dodika su Šefik Džaferović i Željko Komšić, bošnjački i hrvatski kolega u Predsedništvu BiH, označili kao glavnog krivca za neuspeh sporazuma, koji su 5. avgusta potpisali lideri tri stranke — SDA, SNSD i HDZ BiH. Dodik je izjavio da Republika Srpska nikada nije rekla da ne treba sarađivati sa NATO.

Pročitajte još:

- Imamo određeni oblik saradnje, mi razumemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo, na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto - rekao je Dodik novinarima u Trebinju, a prenosi RTRS.

Jens Stoltenberg, NATO

Tanjug

Jens Stoltenberg, NATO, Foto: Tanjug

Ne beži, kaže, od razgovora sa komesarom EU za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom. Spreman je, dodao je, da sa Hanom razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali i da je nemoguća dimenzija u kojoj se unapred nameće šta ko treba da prihvati.

U mestu najvećeg stradanja Srba kod Srebrenice otkriveno mnogo toga! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Novosti/V.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 16:41 Nisu očekivali. Džamija u Republici Srpskoj, Foto: Printscreen/Youtube Ostaci neolitskih naselja, tvrđave, stećci i brojni spomenici svedoče o burnoj istoriji koja je ispisala bogato nasleđe po RS. Republika Srpska se odlikuje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, a arheološki nalazi pokazuju da je ovo područje bilo naseljeno još u paleolitu.

- Prvo treba izabrati Savet ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novi Savet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savet ministara o tome odlučuje, ali da neko unapred govori šta treba da odluči taj savet — to je neko drugo pitanje i to je nemoguće - rekao je Dodik.

Ukazao je i da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa