Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti
Printskrin
Tajanstvena jedinica VCG prvi put u javnosti

Printskrin

Foto: Printskrin

 

* Postoje osnovane sumnje da će CG na tom prostoru da gradi NATO bazu

* Objekti za obuku vojnih pilota

* Predsednik partije Prava Crna Gora Marko Milačić posetio je nekadašnji beranski aerodrom 

Predsednik partije Prava Crna Gora Marko Milačić posetio je nekadašnji beranski aerodrom u svetlu informacija i osnovanih sumnji da se na tom području planira izgradnja NATO vojne baze.

Obraćanje Marka Milačića posle saslušanja u policiji zbog vređanja NATO pakta

AUTOR: ALO.rs DATUM I VREME: 11.04.2019. 14:24 To je bila obična krpa Marko Milačić, saslušanje, Podgorica, Foto: Privatna arhiva Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić jutros je saslušan u policiji zbog paljenja NATO zastave povodom sedamdeset godina NATO saveza i dvadeset godina od bombardovanja SRJ.

 

Tim povodom predsednik partije Prava Crna Gora podseća da je, nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota.

„Mnogo puta smo čuli, naročito od bivšeg predsednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj nameni. Naime, prema informacijama, do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane, koji je insistirao na anonimnosti, NATO, zajedno sa svojim crnogorskim partnerima, ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze“, navodi Milačić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Prema njegovim rečima, razlozi su brojni:

„Ne samo zbog toga što ovde već postoje aerodromska pista i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom, gde treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a za šta je Crna Gora već opredelila 17 miliona eura. Tome treba dodati i vrlo indikativne odluke Vlade Crne Gore o koncesijama za aerodrome, koje ne obuhvataju aerodrom u Beranama, a koji se u koncesionom aktu iz jula ove godine samo kratko spominje, i to u delu izveštaja sa javne rasprave. U delu koncesionog akta o budućim investicijama nema reči o ovom aerodromu. Koncesioni akt je više puta dorađivan, a u konačnoj verziji upravo je dio oko aerodroma u Beranama izbačen. Sve ovo potvrđuje naše sumnje da se aerodrom Berane, iza očiju javnosti, planira za nešto drugo“.

Partija Prava Crna Gora, poručuje on — neće dozvoliti da se na tom mestu izgradi NATO vojna baza.

„Prije ćemo izabrati da ovdje bude katun za ovce, nego za NATO vojnike. Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih i po državu Crnu Goru opasnih nauma“, zaključuje Milačić.

OVU ČLANICU NATO TRESE ŠPIJUNSKA AFERA Predsednik Nacionalnog pokreta rusofila optužen za agenturni rad! Terete ga za saradnju sa Moskvom

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu