Aleksandar Vučić
EPA/ANDREJ CUKIC
Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Aktivnosti političko-medijskog centra u Podgorici biće usmereni na prekidanje veza između Beograda, Banjaluke i Podgorice i potpuno odvajanje Crne Gore iz kako smatraju zagrljaja Srbije i Srpstva.

S tim u vezi, glavnina napada iz budućeg centra biće usmerena ka zvaničnom Beogradu kako bi se oslabila Srbija koja je u ovom trenutku, prema procenama pojedinih zapadnih centara, previše politički i ekonomski ojačala što se kosi sa njihovim interesima u regionu. Jaka Srbija trenutno je u stanju da politički integriše Srbe iz regiona i da se bori za ostvarivanje njihovih prava u svim državama bivše Jugoslavije.

Prema njihovom planu, Podgorica predstavlja pogodno tlo za koordinisane atake na Beograd i Banjaluku, posebno imajući u vidu delovanje nove Vlade, koje se u prethodnih pet mjeseci u potpunosti naslanja na dosadašnju DPS-ovu antisrpsku doktrinu. U dezintegraciji srpstva svesrdnu pomoć daće i pojedini nezavisni mediji iz Crne Gore i Srbije.

Političko-medijski centar u Podgorici imaće svoju ulogu i tokom predstojećih izbora u Srbiji i Republici Srpskoj, gde će dati nesebični doprinos tamošnjim opozicionim strankama u njihovom sučeljavanju sa Aleksandrom Vučićem, odnosno, Miloradom Dodikom.

Tako da nikoga ne treba da čudi angažovanje Gorana Svilanovića, prekaljenog NATO lobiste, za savetnika premijera Zdravka Krivokapića.