Invalid invalidska kolica
Shutterstock
Invalid invalidska kolica

Shutterstock

Invalid invalidska kolica, Foto: Shutterstock

Samid Bačić (61) iz Bosanske Dubice brutalno je pretučen, a zadobio je po život opasne povrede kada ga je napadač oborio iz invalidskih kolica, a zatim počeo da ga udara po glavi i telu.

Zbog sumnje da ga je pretukao, policija je uhapsila njegovog sugrađanina Nermina M. (39).

Prethodno je policiji 17. oktobra oko 20.20 sati prijavljeno da na trotoaru u Unskoj ulici leži muškarac s povredama. Kada su otišli na mesto događaja, policajci su utvrdili da je u pitanju Bačić, koji je inače osoba s invaliditetom.

- U momentima napada Bačić je oboren iz invalidskih kolica na zemlju, a potom ga je napadač, uglavnom rukama, izudarao po glavi i telu. Nanesene su mu povrede opasne po život - rečeno je za "Nezavisne".

Kako kažu meštani koji odlično poznaju Bačića, on je problematičnog ponašanja te je sklon alkoholu.

- Tog dana Samid je prolazio ulicom gde se kod jedne žene okupljaju on i Nermin te dve žene. Oni su se tu družili. Bačić je možda bio pijan, ali nisam siguran u to. Znao je dosta psovati. Čuo sam da je psovao Nermina te da ga je on smirivao. Odjednom je Nerminu pukao film i udario je Bačića. Kad je ovaj pao na asfalt, počeo je da krvari. Potom je Nermin zvao policiju i Hitnu - kažu naši sagovornici te dodaju da su na mestu napada ostali krvavi tragovi.

Kako ističu meštani, Bačić živi sam, a često su mu pomagali članovi Udruženja mladih "Fokus" Bosanska Dubica.

- Bačić je imao gangrenu, zbog čega mu je u Gradišci amputirana noga. Humani ljudi iz Udruženja mladih "Fokus" hteli su da mu pomognu, da mu se u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjoj Luci ugradi proteza, ali to Bačić psihički nije mogao da podnese. Zato je vraćen kući i od tada je u invalidskim kolicima.

Pročitajte:

Tagovi