Bredli
printscreen youtube
Bredli

printscreen youtube

Bredli, Foto: printscreen youtube

Zainteresovane zemlje za kupovinu američkog naoružanja su Južna Koreja, Saudijska Arabija, Brazil, Hrvatska, Liban i Kanada, prema podacima objavljenim na veb stranici Agencije za odbrambenu bezbednosnu saradnju.

DSCA najave znače da je Stejt department odlučio da potencijalni slučajevi FMS ispunjavaju njegove standarde, ali to ne garantuje da će se prodaja dogoditi u njihovim najavljenim oblicima. Jednom kada ga odobri Kongres, strani kupac počinje da pregovara o ceni i količini, što se može promeniti tokom završnih pregovora.

Hrvatska je, prema objavljenim dokumentima, zainteresovana za kupovinu pešadijskih borbenih vozila "Bredli".

Slede detalji iz dokumenta koji se tiču prodaje naoružanja zemlji Zapadnog Balkana.

Hrvatska: Najveća vrednost najavljenih slučajeva nabavke naoružanja dolazi iz Hrvatske, koja želi da potroši 757 miliona dolara na obnavljanje svojih 76 pešadijskih borbenih vozila "Bredli M2A2".

Saveznik NATO-a upravlja starijim modelima iz operacije "Pustinjska oluja" i želi da poboljša mogućnosti.

Pored održavanja, nadograđenih radija, oklopa i simulatora, paket uključuje 84 mitraljeza M240, 1103 radio frekvencijske rakete TOV 2A, 100 frekvencijskih raketa TOV 2B i 500 frekvencijskih raketa TOV bunker buster. Posao održavanja će obavljati pogon BAE Sistems iz Jorka u Pensilvaniji, kao i Raitheon Missile Sistems iz Tuksona u Arizoni.

Pročitajte još:

Komentari (1)

BOBI

03.12.2020 17:49

Hahahahahahahahaha, cime da zavladaju