Herceg Novi
Profimedia
Herceg Novi, Foto: Profimedia

* Grafit koji vređa Srbe osvanuo u opštini Herceg Novi

* Meštani osuđuju vandalski čin

* Predstavnici vlasti traže kažnjavanje počinioca

Uvredljivi grafit u Đenovićima - "Srbi stoko", ispisan sprejom, uklonjen je, a predsednik MZ Đenovići Miloš Bojanić rekao je da ni oni nisu znali za grafit dok ih nisu pozvali iz jednog medija, a potom im je fotografiju prosledila i načelnica Komunalne policije Marija Andrić.

Pročitajte još:

- Reagovali smo odmah, angažovali privatnika koji je specijalizovan za peskarenje kamena i grafit je uklonjen - potvrdili su i iz MZ i iz Komunalne policije.

I sagovornik i meštani Đenovića kažu da uvredljivi napisi, poput ovoga, ni na koji način ne odražavaju mišljenje žitelja. Oni su pre odraz primitivizma onih koji žele da izazovu pažnju, makar i negativnu, i to u mestu koje ima slobodarsku tradiciju, u kojem nikada nije bilo primera nacionalnih, rasnih, verskih ili bilo kojih drugih podela.

- Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti. Zahtevaćemo od Uprave policije da otkrije ko stoji iza ovog prekršaja i da kazni počinioce - piše u reagovanju predsednika hercegnovske opštine Stevana Katića i potpredsednika Skupštine Miloša Konjevića.

BONUS VIDEO: Ušli smo u prostoriju užasa u kojoj je Nemanja ubio majku! Udario je u glavu i ostavio da iskrvari u krevetu! Ovo je kuća gde se dogodio KRVAVI PIR!