Momir Bulatović
Printscreen
Momir Bulatović

Printscreen

Momir Bulatović, Foto: Printscreen

Bivši predsednik Crne Gore i Savezne vlade SR Jugoslavije Momir Bulatović sahranjen je danas u rodnom selu Rača, kod Podgorice.

Zvanična Crna Gora svom prvom izabranom predsedniku nije udostojila ni komemorativnu sednicu, a venci predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije bili su jedini venci zvaničnika na odru prvog predsednika Crne Gore i Vlade SRJ!

Pročitajte još:

 

Na sve to, Milo Đukanović se oglasio nekoliko minuta pre sahrane i u saopštenju svog kabineta dostavljenom Tanjugu, na najlicemerniji mogući način izrazio saučešće njegovoj porodici.

Đukanović je mrtav hladan rekao da je sa žaljem primio vest o iznenadnoj smrti supruga, roditelja i brata, Momira Bulatovića, prvog neposredno izabranog predsednika Republike Crne Gore.

Komemoracija

Printscreen

 

Podsetimo, režimski mediji u Crnoj Gori su informaciju o njegovoj smrti preneli tek kao obaveštenje o smrti čoveka koji je osam godina bio njihov predsednik.

Ovo je još jedan tužni dokaz da Crna Gora nema nijedan element države i još jedna potvrda posrnuća, da aktuelni režim, neuvažavajući sopstvene velikane i časne oponente iskazuje još jednom nepoštovanje sopstvenog naroda koji je u jednom periodu crnogorske istorije čista srca podržavao lik i delo Momira Bulatovića, naveo je portal in4s.

Milo Đukanović

EPA/Miloš Bićanski