Brano Mićunović
Printscreen/Youtube
Brano Mićunović

Printscreen/Youtube

Brano Mićunović, Foto: Printscreen/Youtube

Kontroverzni biznismen Branislav Brano Mićunović (67), koji je u sredu uhapšen pošto je policija u automobilu u kom je bio sa dvojicom prijatelja pronašla dva pištolja, pušten je juče iz pritvora nakon saslušanja u tužilaštvu u Kotoru.

Pored Mićunovića, na slobodi su se našli i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović i oni će se, takođe, braniti sa slobode.

Tokom ispitivanja trojice privedenih, koje je trajalo oko tri sata, prema rečima Mićunovićevog advokata, jedan od njegovih prijatelja priznao je da je oružje njegovo.

Branov sin se oglasio na Instagramu

Sve je dobro i biće još bolje!

Zoran Mićunović, sin Brana Mićunovića, na društvenoj mreži Instagram objavio je dve fotografije uz jaku poruku podrške i iskazao mišljenje o hapšenju njegovog oca.

- Sve je dobro i biće još bolje! - glasila je prva poruka, dok je druga bila malo zagonetnija i nije poznato na koga je mlađani Mićunović mislio: - Tako je govorio Ciceron o izdajnicama - izdajnik razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko telo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga.

Brano Mićunović

Printscreen

Brano Mićunović, Foto: Printscreen

- Njima se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja - izjavila je Ana Marinović, portparol tužilaštva.

Forenzičko veštačenje trebalo bi da pokaže čije je oružje i ko je s njim bio u kontaktu, ali i da li je eventualno korišćeno u nekim krivičnim delima.

- Iako važi za jednu od najkontroverznijih osoba u Crnoj Gori, pa i regionu, čovek bez čije saglasnosti u susednoj državi nije moglo da se radi ništa nelegalno, ali ni legalno, neće biti saslušan za druga krivična dela s kojima je ranije dovođen u vezu, niti o kontaktima koje ima - otkrili su izvori iz istrage.

Mićunović se već godinama u medijima pominje kao najmoćniji čovek u Crnoj Gori i blizak saradnik predsednika Mila Đukanovića, sa jakim vezama u svetu politike, podzemlja, biznisa i estrade. Čovek koji decenijama važi za neprikosnovenog "gospodara" Crne Gore u javnosti se pominjao i zbog druženja s pokojnim Đorđem Božovićem Giškom, Željkom Ražnatovićem Arkanom, Dragoslavom Kosmajcem, kao i Ratkom Butorovićem, zvanim Bata Kankan.

Podrška Đukanoviću

Učestvovao na kontralitijama

Branislav Mićunović poslednji put se u javnosti pojavio u septembru prošle godine, na takozvanim kontralitijama crnogorskih komita na Cetinju, kada je izazvao veliku pažnju okupljenih, koji su se u velikom broju fotografisali s njim. Skup je bio organizovan ispred Cetinjskog manastira, sedišta Mitropolije crnogorsko-primorske, a kontroverzni biznismen tada je bio među okupljenim građanima, kako su upoznati s prilikama tvrdili, kao čovek od poverenja Mila Đukanovića.

Novinske stupce, s druge strane, punili su i tekstovi o njegovoj bliskosti s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sukobu s Vojislavom Šešeljem, liderom SRS, koji je Mićunovića optužio da je pripremao atentat na njega, ali i prijateljstvu s pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem, kog je krajem devedesetih navodno čuvao u Crnoj Gori. Pre nekoliko godina u javnost su isplivali i izveštaji BIA u kojima je ovaj Nikšićanin bio pominjan kao ključni pregovarač u predaji Pljevljaka Darka Šarića, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Šarić se, podsećamo, predao 18. marta 2014. Godinu dana kasnije, isplivali su dokumenti BIA u kojima je navedeno da je njegovu predaju ugovorio upravo Mićunović i da je zvaničnicima srpske policije zapretio da će ubiti tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića "ukoliko se ne ispoštuje dogovor predaje".

- U dokumentima BIA navodi se da je imao jedan sastanak s bivšim načelnikom UKP Rodoljubom Milovićem, na kom je kontroverzni biznismen tražio da srpsko pravosuđe izađe s konkretnim predlogom o visini zatvorske kazne ukoliko se Šarić preda.

Milović je, kako se navodi u belešci, naglasio da je Mićunović od njega zahtevao čvrste garancije da će eventualni dogovor biti ispoštovan - otkriva izvor sadržinu beleške.

Pročitajte još:

Komentari (4)

slađa

08.01.2021 22:51

Šta je Ciceron rekao za patriote? Da slobodno kraduckaju i druže se sa kriinalcima? Pređi dečko na pravoslavnu hrišćansku dogmatiku. Civilizacijski je to skok. Dokazano.

Vukadim

09.01.2021 04:01

Uskoro ce on u camov kaputic

Pravda

09.01.2021 10:51

Dobro je a uskoro kad završite na doživotnoj biće još bolje,dečko.

Beli

09.01.2021 16:04

Pusten je niz vodu menja se ekipa a sustina je ista