Groblje
Privatna arhiva
Groblje

Privatna arhiva

Groblje, Foto: Privatna arhiva

Krajem prošle godine nepoznati počinitelji spalili su napuštenu zgradu u Zadru, a iako se mislilo da je reč o vandalima izgleda da se radilo o satanističkoj sekti.

Nadzorne kamere policije snimile su petoro mladića a prema poslednjim saznanjima u toj zgradi su se odvijali satanistički obredi.

Portal Vijesti.rtl.hr objavio je satanističke simbole i reči ispisane crvenom bojom, a najveću jezu izazvao je otisak dečjeg stopala koje odgovara bebi od nekoliko meseci.

telefon

Profimedia

telefon, Foto: Profimedia

 

 

U Zadru je godinama aktivna tajna satanistička sekta "Misterijum Aloim" koja se u javnosti "proslavila" kada je u januaru 2011. godine, uoči pravoslavnog Božića na Gradskom groblju u Zadru oskrnavila grobove tako da su iščupali ili okrenuli naopako 72 krsta.

Kamere na groblju nisu ništa zabeležile a monsinjor Milivoj Bobić, poznati zadarski egzorcista i župnik, prvi je ovo okarakterisao kao satanistički ritual.

"Mislim da se radi o mržnji prema hrišćanskim svetinjama, a krst je i za katolike i pravoslavce simbol vere i Isusa Hrista koji je izdahnuo na krstu. Kad neko to obeščasti, pretpostavlja se da je motiv mržnja. Verovatno je reč o satanistima", kazao je tada Bolobanić i dodao da satanisti u Hrvatskoj ne deluju javno, pisala je Slobodna Dalmacija.

"Misterijum Aloim" je satanistička organizacija koja je imala aktivan blog pod nazivom gde su od 2008. do 2015. objavljivali niz "demonskih nauka", a u otvorenom pismu piše da je "Misterium Aloim" satanistička organizacija koja već dugo godina uspešno deluje na području bivše Jugoslavije.

"Temelj naše vere je život i življenje, sloboda, jednakost i tolerancija. Naime u svakoj veri koja postoji može se pronaći po nešto slično s "Misterijum Aloimom" pogotovo u starim i mrtvim verama koje su kasnije prozvane satanizmom. To je i ujedno jedini razlog zbog kog se i nazivamo Satanistima. Tog se naziva ne želimo odreći jer stoji kao podsetnik kako smo nastali i podsetnik na nekadašnju versku nesnošljivost koja je od mnogih prekrasnih vera učinila da one budu nešto mračno i macabre", piše na tom blogu.

Na blogu su opisani i tekstovi o satanističkim obredima a "Demonski nauk" prepisuju iz knjige koju nazivaju "Elaborat" i to onako kako im vrhovni sveštenik Otac Marlus šalje.

Đavo

pixabay.com

Đavo, Foto: pixabay.com

Skrnavljenje čak 72 groba nije bio jedini incident na tom groblju jer su godinu dana ranije za Uskrs izvađena i okrenuta tri krsta a 2005., na praznik Gospe Loretske iščupana su i razbacana čak 42 krsta.

Policija je tada kao počinitelje otkrila dvojicu 17-godišnjaka.

"Policija zna odavno ko smo mi, ali nam ne mogu ništa jer kod nas nema ničeg ilegalnog, i ne bismo valjda javno iznosili da vršimo ilegalne radnje. Uostalom, unutar naše organizacije nije bilo ni jednog suicida, a s onim čime se možemo pohvaliti je da smo uspešno i zatvorili nekoliko organizacija koje su se bavile seksualnim iskorišćavanjem mladih”, hvalili su se na blogu.

Na opasno djelovanje pogotovo na mlade u datom su trenu upozoravali iz varaždinske organizacije "Anđeli čuvari".

"Ti ljudi otvoreno zagovaraju služenje demonima, opisuju ih kao pozitivna bića i pozivaju na rituale prizivanja. Među njihovim starijim tekstovima na blogu mogu se pronaći čak i uputstva za žrtvovanje ljudi, iako se kasnije ograđuju od toga na više mesta", rekli su iz udruženja za Slobodnu Dalmaciju i to u žiži incidenta 2011. godine.

Upozorili su na to kako su sotonisti spremni na sve kako bi pridobili nove članove i objasnili kako se to događa.

Kada čovek prođe njihove rituale i inicijaciju, praktično nudi sebe kao žrtvu, a pritom misli da je ušao u nekakvu dubokoumnu religiju koja propagira humanost i vrline.

Nakon nekog vremena kod osobe počnu noćne more, oboljenja, sulude misli. Najcrnji scenario je da osoba završi ili sa psihičkim poremećajem ili još gore suicidom, a ako uspe da se otrgne od svega ima dugotrajne posledice.