Policija, ubistvo, ulica, masakr
Shutterstock, ilustracija
Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

Policija Foto: Shutterstock, ilustracija

Muškarac srednjih godina afričkog porekla, uhapšen je i predat antiterorističkoj jedinici u Nemačkoj nakon što je u subotu uveče, u crkvi sv. Pavla u Minhenu, prekinuo bdenje na hrvatskom jeziku vičući Alahu ekber, posle čega je nastala panika.

Pročitajte još:

 

Afrikanac je ušao u crkvu među hrvatske vernike i počeo da viče Takbir (Alahu ekber). Posle toga nekoliko vernika ga je savladalo i zadržalo do dolaska policije, a ostali su se razbežali zbog straha od terorističkog napada, ostavljajući za sobom hranu koju su doneli za posvećenje.

Srećom, nekoliko Hrvata je uspelo da obori Afrikanca na zemlju i zaustavi ga u njegovom hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je preuzela Afrikanca, vezala ga i odvela iz crkve.

Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdenja je nastavljen ali bez najmanje trećine vernika koji su u strahu pobegli iz crkve.

Pročitajte i ovo:

 

Nemačka policija nije saopštila da li je Afrikanac bio naoružan. Posle objavljivanja videa jedna od svedoka iz crkve Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: Sve je dobro prošlo, povređenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila, ali hvala Bogu sve se dobro završilo.