Milorad Pupovac
Tanjug
Milorad Pupovac

Tanjug

Milorad Pupovac, Foto: Tanjug

* Novi napad na Milorada Pupovca

* Josip Periša, predsednik Glavnog odbora udruženja veterana HVIDRA, smatra da Pupovac sprovodi projekat SANU Dobrice Ćosića

* Za njega kaže da je "produžena ruka politike velike Srbije"

Napadi na Pupovca u Hrvatskoj nastavljaju se nesmanjenom žestinom, pa je Periša rekao da predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) "sprovodi velikosrpsku politiku i da je zloćudni tumor na najosetljivijem delu tela Hrvatske".

Pročitajte još:

- Milorad Pupovac deluje i radi u Hrvatskoj i uzmemo li u obzir da on radi kao vanredni profesor na Filozofskom fakultetu, mislim da je to jako zabrinjavajuće obzirom na stavove koje je iskazao. Smatramo da on provodi velikosrpsku politiku u Hrvatskoj - kazao je Periša za N1 televiziju.

Kritikovao je i premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije HDZ-a i SDSS-a i ponovio da HVIDRA traži od Državnog tužilaštva da proceni da li je bilo elemenata krivičnog dela u Pupovčevim izjavama.

Josip Periša, HVIDRA

Youtube/Printscreen

Josip Periša, HVIDRA, Foto: Youtube/Printscreen

- Smatramo i da je ružno da on latentno i trajno prokazuje ustaše koje niko ne vidi, a zapravo četnike koji su velikim delom članovi njegove stranke on ne vidi. On osuđuje katoličku crkvu, ali ne osuđuje pravoslavnu, a znamo kako je ona delovala tokom Domovinskog rata.

Za HVIDRA-u koalicija HDZ-a sa SDSS-om od početka nije bila dobra i da SDSS nije poželjan partner.

Milorad Pupovac

screenshoot/Facebook

Milorad Pupovac, Foto: screenshoot/Facebook

- Smatramo da nije dobrodošao, jer nije stranka sa kojom bi trebalo sarađivati. U narednom periodu ćemo odgovoriti na sve ove izazove i odgovori će biti oštri, ako ne i oštriji nego izjave Milorada Pupovca.

Periša je najavio da će uskoro biti pripremljen novi stav HVIDRA-e, a da Pupovac sprovodi projekat SANU Dobrice Ćosića i da je "produžena ruka politike velike Srbije".

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

Komentari (1)

Pera Detlic

23.09.2019 11:49

Znamo ko su hrvati i vecina njih od koga su danas postali ali zasto cuti ''Demokratska Evropa" kojoj su nekad ljudska prava bila na prvom mestu.