Prevremeno rođena beba inkubator
Profimedia
Prevremeno rođena beba inkubator

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Tokom veštačenja u predmetu za ubistvo petnaestomesečnog deteta u Crnoj Gori uvrđeno je da je u zlostavljanju učestvovala i majka dečaka, Jelena Jovović, koja je sve vreme tvrdila da je dete ubio njen dečko!

Pavle, dečak od 15 meseci iz Podgorice, brutalno je pretučen početkom februara u kući gde je živeo s majkom i očuhom. Od posledica batina preminuo je dan kasnije u bolnici.

Zbog njegove smrti odmah su uhapšeni upravo očuh Nermin Šišić (28) iz Bosne i Hercegovine i majka deteta Jelena Jovović.

Crnogorska policija sumnjla je a da se Nermin Šišić brutalno iživljavao nad bebom, tukao ga je toliko da je dečaku stalo srce. Dečakova majka Jelena, kako se prvo sumnjalo, nije učinila ništa da nasilje nad svojim jednogodišnjim detetom spreči.

Međutim veštačenje je otkrilo drugu priču - Nermin i Jelena dete su ubili zajednički!

Kako pišu crnogorske "Vijesti" iz tužilaštva je saopšteno da su njih dvoje prethodno zlostavljali dečaka između novembra 2017. i 4. februara 2018. godine.

- To su učinili tako što su dete u više navrata stezali u predelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predelu glave i lica, da bi u kući, 4. februara detetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne telesne povrede. Zbog tih povreda dete je preminulo 5. februara 2018. godine oko pet časova - saopštilo je tužilaštvo.

Dete u bolnici sa izbijenim zubićima

Jednoipogodišnji dečak je u bolnicu dovedeno sa teškim povredama glave, izbijenim zubićima, a lekari su ispitivali i da li dete ima unutrašnje povrede.

Primljeno je bez srčanog ritma, ali su ga doktori reanimirali. Međutim, slabo srce bebe nije izdržalo monstruzno iživljavanje.

Kako stoji u optužnici, monstrumi su, dok su tukli dete, upalili usisivač kako bi prikrili dečakov plač od komšija.

Kobnog dana, nakon brutalnog iživljavanja nad dečakom, izveli su ga iz kuće, međutim kada su ih komšije primetile, rekli su da su krenuli u bolnicu jer je detetu pozlilo.

U pomoć im je priskočio komšija, koji ih je prevezao do bolnice.

U optužnici stoji i da su monstrumi nasmrt pretukli dečaka jer im je smetao njegov plač.

- Šišić se u početku normalno ponašao prema njenom detetu, posle čega je u novembru počeo da udara njenog sina, jer mu je smetalo što dete plače. Govorio je da plače iz hira i udarao ga je otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnicama u lice, čupao ga za uši. To se dešavalo koliko se seća, ne svaki dan, moguće na dva-tri dana, a dešavalo se da kada se vrati kući primeti modrice na detetu, na čelu - naveo je tužilac deo iskaza Jovovićeve.

Sin iz prethodnog braka

Kako "Blic" nezvanično saznaje, tragično nastradali dečak je Jelenin sin iz prethodnog braka.

- Ova majka se tri puta udavala. Nesrećni dečak joj je treće dete. Ima starijeg sina i ćerku, a sin iz prvog braka joj živi kod oca - priča izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako objašnjava izvor, porodica iz pakla živela je tek poslednjih mesec dana u naselju Zabela u Podgorici, gde je dečak nasmrt pretučen, te dodaje da ih niko nikada tamo nije ni video.

Nezvanično, Nermin Šišić koji se sumnjiči da je monstruozno ubio sina svoje nevenčane supruge poreklom je iz Tuzle, a tamošnja policija ga traži zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela - od ubistva u pokušaju do teških krađa.

Šišić je, navodno, uhapšen prošle godine zbog sumnje da je pucao u jednog mladića.

Sumnja se da je tog dana oko ponoći na lokaciji Vidikovac na tuzlanskom brdu Ilinčica prvo verbalno napao mladića koji je tu došao automobilom. Nakon toga je prišao njegovom automobilu i drškom pištolja razbio staklo na levim vozačevim vratima, te otišao do svog vozila, vratio se i ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu donjeg dela tela mladića, kojeg nije pogodio. Potom je mladića udario drškom pištolja u glavu.

Pored ovog dela, Šišić je sumnjičen da je 2009. godine počinio tešku krađu u kancelariji jednog tuzlanskog advokata.

Teško ubistvo

Šišić je optužen za teško ubistvo, a Jovovićeva za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je prilikom provjere optužnice pred većem Višeg suda da dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su okrivljeni počinili delo koje im se stavlja na teret.

Njihovi branioci ostavili su optužnicu sudu na ocenu, a kako su kazali, o dokazima će se izjašnjavati na glavnom pretresu.

Ni Šišić ni Jovovićeva nisu imali ništa da dodaju povodom optužnice.

Viši sud je pre nekoliko dana potvrdio optužnicu protiv okrivljenih.

Komentari (12)

Neka te Bog dragi čuva Anđele mali!

10.07.2018 19:27

I doživotna robija suviše je mala kazna za ovakvu bagru!!!

nena

11.07.2018 00:08

@Neka te Bog dragi čuva Anđele mali! - ma ajde kakva dozivotna . Zezas. Samo stolica.

JOPA19

10.07.2018 20:36

LIJEPO IH IZVESTI NA TRG, FINO IH SVEZATI ZA BANDERU, I SVI PROLAZNICI DA IM SVE ISTO DA IM RADE DOK IM SRCE NE STANE...

mama

10.07.2018 21:35

zasto Po BOGU morate sve u detalj da ispisete, steze mi se srce!!!

D O

11.07.2018 06:27

Takve treba ZAKLATI.

Maja J

11.07.2018 06:39

Mislim da nema adekvatne kazne za ove bagre. Jedino mucenje do kraja njihovih bednih zivota i to ko u doba spanske inkvizicije.

Majka

11.07.2018 10:48

Neljudi ,ne ubijajte decu...dajte na usvajanje da budu nečija sreća.

Ja

11.07.2018 13:03

I majka i taj ubica doživotnu robiju i to je malo za njih

Mila

11.07.2018 17:08

@Ja - Nema dozivotne nego da se izivaljavaju nad njima svi redom u zatvoru da mole da ih ubiju olosi jedni pih kome Bog da decu sve uzas jedan

Vladan

11.07.2018 22:21

Takve treba javno na trg obesiti! Imam dvoje divne dečice i koliko se mucim da im sve pruzim toliko me sada dusa boli za ovog andjelčića. Mili moj, baš mi te je zao! Kako jedna nazovi majka moze svome detetu uraditi? Nemam reči, dusa i srce me bole...otisao si sigurno na bolje mesto, gde te niko neće tući i izivljavati se...?

samac

12.07.2018 08:07

Sto volim sto me devojke nece...

TANJA

12.07.2018 08:45

Plac bebe moze da dovede u tesko psihicko stanje vec destabilizovanu osobu.Pogotovu sto mu on nije otac i nije duzan da ga slusa i trpi.Majka je trebala da dete da Centru za socijakni rad.I nastavi svoj zivot.Po cenu da to dete nikad vise ne vidi.