Meliha i Mensud
Facebook
Meliha i Mensud

Facebook

Meliha i Mensud, Foto: Facebook

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratila se Meliha Abdul, supruga Mensuda Samardžića iz Ilijaša, koji je pre mesec uhapšen zbog sumnje da je, zajedno s Emirom Šenderovićem, Namikom Durmićem i Mohamedom Hossinom, počinio razbojništvo u Vogošći.

Ima dokaze

Reč je o događaju od 15. avgusta, kada su razbojnici upali u stan 70-godišnjakinje u ulici Hilme Krke u Vogošći te su joj, uz pretnju pištoljem i fizičkim napadom, oteli 10.000 evra. Žena je tada lakše povređena.

- Moj suprug je optužen za nešto što nije uradio. Iako su svedoci rekli da nije bio tu gde policija tvrdi da jeste, njemu je pritvor produžen samo zbog plavih očiju - kazala je Meliha, napominjući da je u vreme kada je žena napadnuta, njen suprug bio u kući, što mogu potvrditi ona i njegov otac.

Dodaje da Mensuda u svojim izjavama ne spominju ni osumnjičeni jer ga ne poznaju.

- Imam sve dokaze kod sebe. Oštećena žena opisala je dva momka koji su je maltretirali i opljačkali. Jedan je imao crnu kapu i crnu zaštitnu masku, visine 170 centimetara, mršavije građe, oko 20 godina. Zapamtila je, kako kaže, njegove svetle oči. Kaže da ga je dobro zapamtila, jer ga je sve vreme gledala. Stajao je ispred nje. Ovaj drugi joj je bio iza leđa, ali je zapamtila da je bucmastiji i malo stariji, oko 30 godina - navodi Meliha.

Prema njenim rečima, na prepoznavanju u policiji, osim njenog supruga, bila su trojica muškaraca viša od njega za 20 centimetara i dvojica koja su bila tamnijeg tena, te nijedan nije imao svetle oči niti su bili njegovih godina.

Dala opis

- I tu na prepoznavanju oštećena je prepoznala moga supruga po boji očiju i boji obrva. Ona je tačno u svojoj izjavi opisala kakve je oči zapamtila i ništa se ne slaže, jedino zajedničko je što su svetle oči, ali nisu postavljene onako kako je ona opisala. Namik Durmić je pod lažnim imenom pobegao u Srbiju i on odgovara opisu koji je dala oštećena - napominje Meliha.

Pročitajte: