sveće
EPA/Atef Safadi
sveće

EPA/Atef Safadi

sveće, Foto: EPA/Atef Safadi

U Cazinu je juče iznenada preminuo 12-godišnji Mirsad Begić, mladi fudbaler Fudbalskog kluba Ćoralići iz istoimenog naselja nadomak pomenutog grada i učenik šestog razreda.

Tačni uzroci njegove smrti javnosti još nisu poznati, a Ministarstvo zdravstva vodi istragu o celom slučaju.

Pročitajte još:

Prema dostupnim informacijama, roditelji su dečaka pre šest dana doveli u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Cazinu s visokom temperaturom, a tada se žalio i na povraćanje. Nakon što mu je pružena zdravstvena pomoć, dečaku se zdravstveno stanje poboljšalo pa je upućen na kućno lečenje.

Međutim, u međuvremenu se njegovo zdravlje iznenada pogoršalo, a kada ga je otac juče doveo u Dom zdravlja u Cazinu, dečak je davao slabe znakove života.

Preporučujemo i ovo:

Odmah je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gde je, prema nezvaničnim informacijama, dovezen u beživotnom stanju i svi pokušaji da mu se povrate životne funkcije bili su bezuspešni.

- Čim sam čula za ovaj slučaj, zatražila sam kompletnu informaciju iz obe zdravstvene ustanove. Iz Doma zdravlja su mi poslali kompletan izveštaj, a na izveštaj iz Kantonalne bolnice još čekam. U ovome trenutku preuranjeno je davati informacije o tome šta je tačan uzrok smrti dečaka i o drugim okolnostima, a odgovor na to pitanje mogla bi dati obdukcija - izjavila je resorna ministarka Nermina Ćemalović.