Miraš Dedeić
screenshoot/Facebook
Miraš Dedeić

screenshoot/Facebook

Foto: screenshoot/Facebook

Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka, kazao je raspop Miraš Dedeić. On je dodao da svetosavske litije nijesu dobrodošle na Cetinje, te da se neće dozvoliti njihovo organizovanje.

- Izvesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu prenio je korona virus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja prijeti cijelom gradu. Očito i namjerno Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi korona virus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu”, kazao je direktor NVO CPC Miraš.

Кako je Miraš dodao, neodgovorni građani, različitih profesija, daju javnu podršku takvim litijama, završavajući apele podrške riječima “ne damo svetinje”.

Preporučujemo još:

Po rečima raspopa Miraša “Takvi apeli koji pozivaju na masovne skupove su nerazumni, jer se na njima stanovništvo može masovno zarazit virusom, koji u mnogim slučajevima, naročito kod starijega stanovništva, izaziva smrt”.

Miraš naglašava da se sve ostale crkve i vjerske zajednice ponašaju saglasno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

-Zato svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje. Zaludu im uzvici “ne damo svetinje”, mi znamo da su te svetinje nezakonito prepisane s naše države na Srpsku crkvu, i da su naše, i da ih nećemo dati nikome, pa da će sva Srbija i Republika Srpska krenut u litije, zaključio je prokletstvu predat od Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Miraš Dedeić.

Pročitajte i: