Lidija Đukanović
Printscreen YouTube
Lidija Šukanović

Printscreen YouTube

Lidija Djukanović, Foto: Printscreen YouTube

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović obratila se video porukom finalistima takmičenja za izbor najboljeg likovnog rada učenika iz Indije na temu prijateljstva između Indije i Crne Gore.

I ovoga puta pojavila se u odeći koja je veoma skupa, naročito ako se uzme u obzir činjenica da je Lidija Đukanović supruga predsednika male i siromašne države.

Haljina koju je Lidija nosila dok je snimala video poruku proizvod je modne kuće Valentino iz kolekcije jesen/zima 2019. Ukoliko je kupljena tada, koštala je 6.490 dolara odnosno 5.416 eura. 

Istina, u ovom trenutku se takva haljina na internetu može naći po ceni od 909 funti odnosno 1.049 eura. Čak i da je kupila haljinu po ceni sniženoj 70 odsto, gospođa Đukanović je na nju morala da potroši čitavu platu i da se 'snađe' za još 160 eura. Prema podacima iz redovnog godišnjeg imovinskog kartona koji se vodi u Agenciji za sprečavanje korupcije, Lidija Đukanović ima platu od 890 eura.

Za razliku od nekih drugih prilika, kada je njen izgled bio obogaćen skupim nakitom, od modnih dodataka prva dama je, koliko se može videti, u ovoj prilici nosila samo kaiš, takođe marke Valentino. U zavisnosti od toga da li odabrala širu i ili užu varijantu, što je na osnovu snimka teško sa sigurnošću tvrditi, kaiš koji nosi prva dama Crne Gore košta između 580 i 1070 eura.

Sudeći po tome na kojoj je strani crveni detalj, reklo bi se da je, ipak, reč o skupljoj varijanti.

Prosečna plata u Crnoj Gori u februaru je bila 529 eura, što je za oko 50 eura manje od cene Lidijinog kaiša, ako je reč o jeftinijoj verziji, a ako je riječ o skupljoj, dve prosečne plate su - skoro dovoljne.