Suđenje
screenshoot/Facebook
Suđenje

screenshoot/Facebook

Suđenje, Foto: screenshoot/Facebook

Iako su advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović danas do 11 časova sudskom veću dostavili novi video-dokaz, sudija Suzana Mugoša je donela odluku da je dokazni postupak završen, te da će snimak imati u vidu tek nakon iznošenja završnih reči.

PROČITAJ JOŠ:

Advokat Dušan Radosavljević kazao je sudiji da postoji paradoks kada kaže da sada dolazmo u fazu završnih reši.

"A vi ćete nakon toga odlučiti o sudbini ovako važnog dokaza. Dokaz ima snagu i težinu i odnosi se na završne riječi koje treba da prezentiramo. Dokaz se odnosi na dva video-snimka na ce-deu, i odnosi se na svedoka Sašu Sinđelića, i nema nikakve veze sa medijskim nastupima tog čovjeka."

- Snimak može biti dokaz. Dolazimo u situaciju da nas potpuno potcenjujete. Sve što smo do sada doživeli mi daje za pravo da kažem da će veće odlučiti pre završnih reči - kazao je Radosavljević, insistirajući da se na završne reči ne prelazi pre prezentiranja novog dokaza.

Branilac Miroje Jovanović je sudiju podsetio da je njeno veće 25. jula potvrdilo status svedoku saradniku Saši Sinđeliću, te da tim pre ima veću odgovornost za takvu odluku.

PREPORUČUJEMO:

- Danas ste dobili snimke u čiju autentičnost nema razloga da sumnjamo. Kako ocijeniti tog čovjeka ako nemaju svi pristup tom materijalu. Rešenje od 25. jula obavezuje da mu se preispita status - insistirao je Jovanović.

Advokat Dražen Medojević ocijenio je da je snaga novog dokaza u potpunosti takva da menja sadržinu završnih riječi, ali i odluku suda.

„Još smo na vreme pre završnih reči. Život je ovde išao ispred norme, događaji nas negiraju iz sekunde u sekundu. Završne reči je besmisleno iznositi bez ovog dokaza“, kazao je Medojević, podsjećajući da se radi o zakonitom dokazu po Zakonu o krivičnom postupku.

Nakon što je sudija Suzana Mugoša ostala pri odluci da se odmah pređe na završne reči, advokati odbrane su jedan za drugim bez komentara napustili sudnicu.

Sudija Mugoša kaznila je advokate sa po 1.000 evra i obavezom da plate troškove današnjeg pretresa.