Policija, specijalci
Alo!/ Masanori Jošida
Policija, specijalci

Alo!/ Masanori Jošida

Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum oglasio se povodom pretnji srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Ćulum je u izjavi za Alo.rs saopštio da su istražni organi Republike Srpske preduzeli neophodne istražne radnje zbog pretnji koje je izvesni "Savo iz Njemačke" uputio Miloradu Dodiku.

- Policija Republike Srpske sprovodi opsežnu istragu nakon pretnji likvidacijom koje su u sinoćnjoj emisiji "Puls" na TV BN upućene Miloradu Dodiku - rekao je Ćulum.

Takođe, kako saznaje Alo.rs, sve informacije iz istrage biće prosleđene Tužilaštvu BiH jer se radi o direktnoj pretnji ubistvom člana Predsedništva te zemlje. 

Podsetimo, u toku sinoćne emisije Puls na BNTV, čiji je gost u emisiji bio predsednik PDP Branislav Borenović, uživo se telefonski u program uključio gledalac koji je otvoreno pozvao na ubistvo srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Gledalac, potpisan kao "Savo iz Njemačke" pitao je

- Da li je moguće ubiti Milorada Dodika kao nekadašnjeg američkog predsjednika Kenedija?

Borenović i voditelj i urednik emisije, Suzana Rađen-Todorić, su se ogradili, te su rekli kako izjava nije primerena. Takođe, Rađen-Todorić je pozvala sve gledaoce koji imaju ovakva ili slična pitanja da ne gledaju niti se javljaju u emisiju.

Sporno uključenje izvesnog Sava iz Njemačke izbačeno je iz snimka emisije koji je podignut na zvanični Jutjub kanal bijeljinske televizije.