Milorad Dodik: Obezbedićemo vakcine za građane Republike Srpske

Vidljivo je, ističe Dodik, da proizvodnja i broj proizvedenih vakcina predstavlja problem za mnoge zemlje

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Rade Mićević

Republika Srpska se pokazala kao sposobna i spremna da odgovori na izazove pandemije korona virusa, na početku su preduzimane odgovorne mere a danas putem raznih mehanizama pokušava da ide dalje i da obezbedi neophodne vakcine za sve građane, rekao je predsednik SNSD-a i naglasio:

- Činjenica je da je Republika Srpska uplatila 400.000 kroz program KOVAKS, platila preko šest miliona konvertibilnih maraka za tako nešto i vidimo da tih vakcina nema. Preduzimamo sve mere kako bi u direktnim kontaktima sa proizvođačima obezbedili da Republika Srpska ima dodatni broj vakcina.

Vidljivo je, ističe Dodik, da proizvodnja i broj proizvedenih vakcina predstavlja problem za mnoge zemlje i da je takvo stanje nešto što koči bržu realizaciju i u Republici Srpskoj. Uvjeren je Dodik da će ovaj problem veoma brzo da se reši saradnjom sa dokazanim prijateljima i da će svi građani Republike Srpske biti uključeni u proces opšte vakcinacije kao što je to slučaj i u drugim zemljama.

- Vakcinacija će biti stvar onih koji to žele, a naša je obaveza da obezbedimo vakcine i te vakcine koje građani budu primali biće besplatne mada će vakcine Republiku Srpsku koštati ozbiljnog novca, zaključio je Dodik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi