STVARANJE ODVOJENE CRKVE SLEDEĆI KORAK Milo razbesneo narod! "Ne prihvatamo ideju ’posrbljavanja‘ Crne Gore"

Crnoj Gori je potrebna sopstvena pravoslavna crkva da bi izbegla mešanje Srbije i učvrstila svoj identitet, rekao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović za AFP.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

 

Đukanović je optužio SPC da podriva njegove napore da konsoliduje 14-godišnju nezavisnost zemlje.

Srpska pravoslavna crkva je među važnim instrumentima koju ideolozi koriste u velikosrpskom nacionalizmu protiv Crne Gore, protiv crnogorske nezavisnosti, protiv njenog nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta“, kazao je Đukanović.

Za predsednika DPS-a je stvaranje odvojene crkve sledeći logični korak, kako je rekao — nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore.

Vođeni smo nespornom potrebom da dovršimo duhovnu, državnu i socijalnu infrastrukturu koja će ojačati svijest građana o sopstvenom identitetu“, kazao je Đukanović za AFP.


Ne prihvatamo ideju ’posrbljavanja‘ Crne Gore“, dodao je, i poručio, između ostalog, i da njegovi protivnici greše, ako očekuju da im preda vlast bez izbora“, naveo je on.

Povezane vesti

 • Korisnik: zafir
  14/02/2020 - 17:10
  pokri se usima pi..o klempava.
 • Korisnik: Perica
  14/02/2020 - 15:39
  Pa ti si stvarno ili lud ili naduvan.Samo se plašim da ne prođeš kao Čaušesku jer po meni toliko si ogrezao u kriminalu da....?
 • Korisnik: Stevan
  14/02/2020 - 15:21
  Od kad je to geografsko opredelenje nacionalnost?Kad si iz Crne Gore naravno da si Crnogorac a sta si po nacionalnosti?Kao sto ja nisam bacvanin po nacionalnosti nego Srbin.
 • Korisnik: branka met
  14/02/2020 - 15:06
  Čega se Milo neće dosetiti da ostane još malo na vlasti! Da je odabrao nekog drugog umesto pajaca Miraša možda bi imao još nekog poklonika te nove sekte. Ovako, ništa od crkve, a pristalica Miraševe sekte ima taman toliko koliko i prstića na ruci.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi