Milo Đukanović
Printscreen
Milo Đukanović

Youtube/Printscreen

Milo Đukanović, Foto: Youtube/Printscreen

Novak Marković (99) iz Brezojevice kod Plava, koji je veći deo svog života glasao za Mila Đukanovića, sada predvodi litije protiv njega. Ponet silnim razočaranjem i ogromnim kajanjem, što je u Milu godinama gledao poštenog vernika, Novak sada korača u ime borbe za srpsku crkvu. Sa crkvenim barjakom u ruci i crnogorskom kapom na glavi predvodio je litiju iz Murine prema Andrijevici, a za „Alo!“ podelio koliko je gorko kajanje koje sada oseća.

- Eh šta ti je život... Tek kad napunih 99 godina, ja shvatih neke stvari... Godinama, ma kakvim godinama, decenijama sam glasao za Mila Đukanovića, iako mi niko davao pare za to, kao što su većini po Crnoj Gori davali. Vazda sam ga podržavao šta god da je radio, a sad ne bih glasao za njega pa ne znam za koje pare, ne znam šta da mi ponude! Završio sam sa Milom jer me je silno razočarao - udario je na Boga, na Svetoga Vasilija i kako preko toga da mu se pređe? Nikako ja da ti kažem - uz uzdah konstatuje Marković.

Ovaj vremešni dekica za koga se po uspravnom držanju nikada ne bi reklo da je na pragu 100. godine života, prepešačio je tog dana čak 17 kilometara glasno uzvikujući „Ne damo svetinje“.

- Posle te litije gde je bilo dosta mojih prijatelja i komšija, ja sam se osećao odlično. Imam sedmoricu sinova i jednu ćerku i svi do jednog su me pitali: „Tata, kako si, imaš li upalu mišića, boli li te šta?!“. Vele da malo legnem, a ja im kažem: „Nikad nisam bio bolje!“. Baš zato ću ići i na sledeću litiju i na onu posle nje. Pa kakve ima veze koliko ja imam godina, zar treba da sedim kući i ne činim ništa dok nam crkve otimaju i hoće da daju ludom Mirašu?! E baš naprotiv, razočaran jesam, ali i pun nekog elana da se borim sa svojim narodom - kaže nam vitalni starac.

 

Priča nam potom i da je od kada zna za sebe išao u crkvu, slavio slavu, a nije prestao ni kada je to bilo strogo zabranjivano...

- Ceo život sam Crnogorac pravoslavac i stvarno sam mislio da je i Milo isto pravoslavac, ali kakvi, ko zna šta je on. U stvari, pokazao je ovim zakonom ko je i šta je... - navodi deka Novak, pa dodaje:

Podgorica, litija

Alo.rs

Podgorica, litija, Foto: Alo.rs

- Dočekaću ja sigurno da on padne, jer ako sad povuče ovaj zakon Milo pada odmah, ako ne povuče, pada na izborima, a izbori samo što nisu! Pa ko će, kukavče, za njega da glasa? Kad sam ja koji sam mu bio veran toliko godina odustao i drugi će slobodno. Mislio je da može da se igra s narodom i verom i eto mu sad - zaključuje starina s osmehom na kraju.

Njegov sin Dragomir za naš list kaže da je ponosan na svog oca jer je i pod stare dane ostao borac.

- E to vam je moj tata! Oduvek se trudio da nas sve uči pravim vrednostima i izvodi na dobar put, a evo i sada nam drži lekciju svojim postupcima. I njegov otac, moj deda koji je isto živeo preko 100 godina, bio je pravoslavac i isto nosio crnogorsku kapu i stalno njemu pričao kako smo mi Srbi-Crnogorci. Milo ne može računati više ni na moj glas, kao ni na glas moje braće, a i mi smo bili njegovi glasači. Već smo se dogovorili da zajedno sa ocem idemo i na sledeću litiju u nedelju, a i njegova unučad će biti s njim - navodi Dragomir.

Isus Hrist mora da dokaže DPS-u da je stariji od njih!

- Vlada Crne Gore kad je donela takozvani Zakon o slobodi veroispovesti, koji je antipravoslavni, antisrpski, anticrnogorski, raspisala je poternicu za Isusom Hristom, pošto ovim zakonom je predviđeno da Isus Hrist i SPC, koja postoji na ovim prostorima već 800 godina, moraju da dokazuju DPS-u i šefu režima Milu Đukanoviću, da postoje pre njega - kazao je juče jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

- Ovde je progon crkve i vernika dostojan antičkih vremena, dostojan onih prvih ranohrišćana koje su imperatori bacali lavovima, proganjali kroz katakombe, linčovali i razapinjali ih - dodao je Knežević.

Komentari (3)

Драган

27.02.2020 08:54

Мило пакуј кофере док је још време...

Milorad

28.02.2020 02:21

Da je udario na boga , bilo bi mu lakše, jer boga nema, ali udario je na dve hiljade godina staru mafiju kojoj niko do sada nije doskočio. Milo igraš se najvećim zlom čovečanstva, religijom.

Satko

28.02.2020 10:10

Poz za cicu samo neznam moj komsija kako cemo sve dalje gledat posto ti ode sa cetnicima a mi koji smo ti uvjek pomagali ostasmo da gledamo kako jedan izmatufeli cica brka crnu goru a nosi crnogorsku kapu skidaj to sram te bilo I tebe I ostale koji ste protiv cg cetnicko govno jedno