Milo Đukanović
EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović

Crnogorski parlament nije u dnevni red uvrstio predlog Posebnog kluba poslanika o obrazovanju odbora za ispitivanje posledica NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje građana Crne Gore.

ĆIRO BLAŽEVIĆ PODRŽAO MILORADA PUPOVCA ZA EU IZBORE Srbi su me zvali, dok se ovi moji nisu ni setili

Predsednik Posebnog kluba poslanika, Aleksandar Damjanović, kazao je ranije da i 20 godina nakon NATO vazdušnih napada postoje dileme vezane za uticaj bombardovanja na zdravlje stanovništva.

On je naveo da su to ispitale i neke NATO države, poput Italije koja je formirala parlamentarnu komisiju da bi utvrdila posledice NATO bombardovanja na vojnike koji su učestvovali u operacijama.

RASTERUJU GOSTE SA JADRANA Takse u Budvi nisu jedini problem. Turisti od OVOG beže k'o đavo od krsta!

- S obzirom da je Crna Gora bombardovana na više lokacija i osiromašenim uranijom, a imajući u vidu činjenice o porastu broja bolesti karcinoma u poslednjih 20 godina, smatramo da ima potrebe da se privremeni odbor pozabavi ovom problematikom i otkloni dileme - rekao je Damjanović, preneo je portal RTCG.

Milo Đukanović

EPA/ Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/ Boris Pejović

     POBEDIO NA TAKMIČENJU ZA MIS I MISTER VORLD Viktor (3) proglašen za najlepšeg dečaka na svetu! (FOTO)

On je saopštio da je jedan od motiva za predlaganje formiranja odbora bio apel javnosti za formiranje nezavisne komisije za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja, koji je potpisalo više od 200 intelektualaca i učesnika javnog života iz Crne Gore, na inicijativu pokreta "Ne u rat, ne u NATO".

RACIJE PO OPŠTINAMA! Prijave protiv 10 lica, oštetili budžet za 89.000 evra, overavali isprave sa LAŽNIM PODACIMA!

Kao razlog za donošenje odluke navodi se da do sada nije sprovedeno nijedno ispitivanje koje bi potvrdilo ili opovrglo sumnje da bombardovanje ostavilo negativne posledice na zdravlje građana Crne Gore.

 

Komentari (1)

flamantes

17.05.2019 13:37

Crna Gora nije Srbija da još nije očistila osiromašeni uranijum, ona je to uradila poslije druge godine od bombardovanja, a nije bilo bombardovanja industrijskih postrojenja, tako da su posljedice na životnu sredinu bezznačajne.