Milo Đukanović
Printscreen/Instagram
Milo Đukanović

EPA/Armando Babani

Milo Đukanović, Foto: EPA/Armando Babani

* Kako jedan ozbiljan predsednik države može da se spusti na ovaj nivo?

* On je jedan apsurdno smešan lik, bez ikakvih skrupula i morala, kaže za Mila Đukanovića poznati italijanski broker Oriano Matei

* Susret u Monte Karlu digao na noge celu Evropu

Imate predsednika koji je, osim što je mali balkanski bandit još i smešan, reagovao je italijanski broker Oriano Matei na selfi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa kontraverznim italijanskim tajkunom Flaviom Briatoreom, za kojeg je lično premijer Italije tražio četiri godine zatvora zbog finansijske štete nanesene toj državi.

Pročitajte još:

 

Briatore se, sudeći prema postu, sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem susreo u Monte Karlu, a susret su "ovekovječili" zajedničkom fotografijom koju je ovaj objavio na Instagramu.

Selfi je, inače, nastao u klubu Twiga u Monaku koji je u vlasništvu Flavija Brijatorea, pre 5 dana. Brajatore u Monaku osim kluba Twiga, drži i restorane Twiga beach, SexyFish i Cipriani.

Milo Đukanović

Printscreen/Instagram

Milo Đukanović, Foto: Printscreen/Instagram

- Da li je Milo Đukanović svestan onoga što radi? Pravi selfi sa Flavijom Brijatoreom u Monte Karlu. Kako jedan ozbiljan predsednik države može da se spusti na ovaj nivo? Da sam crnogorski građanin stideo bih se ovog idiota kojem bi trebao da bude zadatak da održava visok ugled svoje države - reagovao je Matei, koji već decenijama upoznaje svetsku javnost sa malverzacijama Vlade Crne Gore, pre svega Mila Đukanovića i Dušanke Jeknić.

Milogorac "Zelenaš" ponovo PRETI, ali to nije SVE, srpskim turistima ostavio je JEZIVU poruku

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 12:04 - 10.08.2019. 13:22 Provokacije Crna Gora, zastava, zelenaš, Foto: Printscreen youtube * Zelenaš provocira Srbe * Provokacija * Vređanje Ekscentrično obučeni lik koji se na Tviteru predstavlja pod imenom "Zelenaš", poznat po svojim antisrpskim stavovima i veliki obožavalac Montenegrista i raspopa Miraša Dedeića ponovo je krenuo u provokaciju.

Flavio Brijatore je žutoj štampi poznat po svojim vezama sa manekenkama i kao menadžer Formule 1, ali je Finansijskoj policiji Italiji i italijanskoj javnosti dobro poznat i po mnogo čemu drugom - bezbrojnim istragama oko korupcije.

U Italiji je nekoliko puta optuživan za prevare još od osamdesetih godina prošlog veka, i dva puta kažnjen zatvorom, koje su kasnije ukinute amnestijom. Dok se od italijanskih vlasti i zatvora krio na Devičanskim ostrvima i u SAD postao je menadžer Beneton tima formule 1, koja je 2002. postala Reno F1. Međutim, upravo zbog svoje prošlosti ali i poslovanja koja nikada nisu postala "sasvim poštena" policija mu je stalno za vratom, i već decenijama pretražuju svaki papir, svaki njegov račun. Dok su u Crnoj Gori ovakve situacije normalne, u Italiji predstavljaju skandal, zbog čega je i reagovao Matei.

Milo Đukanović

AP Risto Bozovic

Milo Đukanović , Foto: AP Risto Bozovic

Mondenski život italijanskog tajkuna samo je prividno glamur jahti, manekenki, novca, uspeha. Iza sveg tog površnog sjaja kriju se korupcija, prevare, utaje poreza, zaplene, suđenja.

Crnogorski portal in4s podseća i na biografiju Brijatorea, sa kojim se fotografisao predsednik Crne Gore:

Zbog optužbi oko nelegalnih igara i kocke, Sud u Begramu ga je osudio na godinu i šest meseci zatvora i to po prvostepenoj optužbi. Međutim, on beži na Djevičanska ostrva, a u Italiju se vraća tek nakon amnestije.

Pred njegovim domom u Londonu, 1993. godine eksplodirala je bomba. Kada je britanska policija istražila služaj, ispostavilo se da se radilo o atentatu koji je pokušala IRA, ali da meta navnodno nije bio Brijatore.

Novembra 2003. godine državni tužilac u Potenci Henri Džon Vudkok zatražio je pritvor za Brijatorea, zbog istrage u koju su bili uključene mnoge ličnosti iz estradnog života oko pritisaka na rad tužilaštva.

Maja 2010. godine zbog poreske prevare Finansijska policija Italije je zaplenila je njegovu jahtu Force Blue ukotvljenu u La Speciji.

Krajem januara 2011. godine, tokom dalje istrage, finansijka policija u Đenovi zaplenila je milion i po evra, i podigla novu optužnicu za prevaru države.

U aprilu 2015. godine protiv njega i još trojice saradnika započet je novi proces u Sudu u Đenovi. Iako se izjasnio nevin, lično je premijer Italije tražio za njega 4 godine zatvora, pod optužbom da je svoju jahtu registrovao kod čarter kompanije - čime je izbegao plaćanje poreza prilikom njene kupovine, te da nije platio akcizu na gorivu u visini od 3,6 miliona evra. 10. jula osuđen je na godinu i jedanaest meseci zatvora. U septembru prošle godine Tužilaštvo u Đenovi je naredilo hapšenje njegovog računovođe zbog optužbi za korupciju.

Karijera predsednika Crne Gore nam je poznata, navodi dalje ovaj portal i završava izjavom italijanskog brokera:

- Ali mi savršeno dobro znamo ko je Milo Đukanović: mali balkanski bandit koji se obogatio preko mog posla 1996. godine kada me uverio da će bankarska operacija biti u korist socijalnog oporavka građana Crne Gore. U stvari, balkanski bandit je to iskoristio, zajedno sa svojom "damom-mačkicom" Dušankom Jeknić, za ličnu korist, kako bi se obogatio. On je jedan apsurdno smešan lik, bez ikakvih skrupula i morala - zaključio je Matei.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

Miki

10.08.2019 14:43

Brijatore je ipak jako bogat i jako uticajan!!!