Milo Đukanović
EPA/ Boris Pejović
Milo Đukanović

EPA/ Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/ Boris Pejović

Crnogorski predsednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović izjavio je danas da je zadatak te partije da se u narednom periodu odupre otporima na domaćoj sceni i da se pre svega reši versko pitanje, tako da ne dođe do podela, već da dođe do pomirenja i objedinjavanja na "evropski način".

Milo Đukanović

EPA/Miloš Bićanski

On je to rekao na konferenciji te stranke u Podgorici dodajući da se Crna Gora suočava sa "otporom onih koji zapravo pokušavaju da nas vrate na početak", prenosi RTCG.

"Pokušavaju da ospore naš verski identitet, da ospore time naš kulturni identitet, i u finalu to vodi onoj upitanosti podloj, koja je pratila nažalost naše istorijsko trajanje, a to je: ''A što će narodu bez svog nacionalnog, kultnurnog i verskog identiteta država.

Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Zašto bi ljudi istog nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta živeli u dve države, zašto ne živimo u jednoj državi'' ", rekao je Ðukanović.

Kako je ocenio, to je samo "produžena zamka" kojom se pokušava osporiti ono što je Crna Gora radila tokom čitavog prethodnog perioda i kojom, kako kaže, "pokušava da se ospori završni korak" kojim ta država pokušava da "u potpunosti utemelji državni, kulturni, nacionlani i verski identitet Crne Gore i Crnogoraca".

Pročitajte još: